1 de 10
Cultura

L'Hospitalet de l'Infant torna al seu passat amb el 27è Mercat Medieval

El Mercat Medieval compta enguany amb més parades que mai, cercaviles musicals i espectacles de carrer gratuïts, tallers i demostració d’oficis, el sopar medieval i espectacles de foc, entre d'altres

Torna el Mercat Medieval a l'Hospitalet de l'Infant. | Ajuntament Hospitalet de l'Infant
per TarragonaDigital, L'Hospitalet de l'Infant | 12 de setembre de 2023 a les 10:56 |
Del 15 al 17 de setembre, l'Hospitalet de l'Infant es transportarà enrere en el temps amb la celebració del 27è Mercat Medieval. L'epicentre d'aquest esdeveniment, que vol fer valdre l'època medieval del municipi, serà l'entorn de l'Hospital del Coll de Balaguer.
Aquest any, el mercat serà més gran i emocionant que mai, amb aproximadament un centenar de parades, vint de les quals seran locals. Els visitants tindran l'oportunitat de descobrir i adquirir una àmplia varietat de productes que inclouen artesania, gastronomia i teràpies naturals, entre altres.


Un dels punts culminants d'aquesta edició serà el tradicional sopar medieval que se celebrarà el dissabte a la plaça Berenguer d’Entença, acompanyat d'un espectacle de foc a càrrec de Toniton. Aquesta vegada, el sopar començarà més aviat, a les 21:30 hores, amb l'actuació del I Concert Acústic, a càrrec de La Torna.

Activitats al voltant de Mercat Medieval


L'entreteniment no es limitarà només a les parades i els àpats. Els visitants també gaudiran d'una àmplia gamma d'activitats que inclouen cercaviles musicals, espectacles de carrer gratuïts, tallers i demostracions d'oficis tradicionals com la llauneria, bufador de vidre, fusteria, cistelleria, picapedreria i encunyació de monedes. A més, els més menuts tindran la seva àrea de jocs tradicionals al carrer Estació.


El Mercat Medieval donarà el tret de sortida amb una espectacular actuació el divendres 15 de setembre a les 18.00 hores a la plaça Catalunya, protagonitzada per La Quinta Forca, Ramón dels boscos, els Bufons del Castell i Krakort el follet.

La cerimònia de clausura del Mercat està prevista per al diumenge a les 21:30 hores a la Plaça Berenguer d’Entença i comptarà amb la participació del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant, els tabalers i el Cavallet de Mar de Foment Cultural de l’Hospitalet de l’Infant.


Amb aquesta celebració, l'Hospitalet de l’Infant manté viva la seva rica història medieval, recordant els seus orígens al voltant de l'Hospital del Coll de Balaguer, fundat per l’Infant Pere l’any 1344 i actualment declarat Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Una oportunitat imperdible per als amants de la història i la cultura medieval.
Participació