1 de 10
Esorts

La mostra d'esports adaptats portarà a Reus diverses modalitats inclusives

Durant una tarda, es podrà conèixer i provar esports de diferents modalitats esportives inclusives

La jornada se celebrarà a la plaça de la Llibertat de Reus. | Ajuntament de Reus
per TarragonaDigital, Reus | 13 de setembre de 2023 a les 12:23 |
Reus celebrarà, per primera vegada, una jornada dedicada a l'esport adaptat, amb l'objectiu d'oferir a la població l'oportunitat de conèixer, provar i gaudir de diferents modalitats esportives inclusives. Sota el lema 'Reus es mou per l'esport', aquesta mostra tindrà lloc a la plaça de la Llibertat el pròxim divendres 20 d'octubre, de les 17 a les 20 hores.

L'esdeveniment és fruit de la col·laboració entre les regidories de Benestar i de Salut i Esports de l'Ajuntament de Reus, juntament amb Reus Esport i Lleure, la Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física i diverses entitats que formen part del Consell Municipal de la Discapacitat.


Els assistents tindran l'oportunitat de participar activament en les diferents estacions esportives i experimentar les modalitats que més els interessin. A més, les entitats participants instal·laran un estand a la plaça per informar sobre la seva feina i els serveis que ofereixen a diversos col·lectius de persones amb diferents capacitats.

Les disciplines esportives que es podran provar


En aquesta jornada inclusiva a la plaça de la Llibertat de Reus es podrà practicar bàsquet amb cadira de rodes, organitzat pel Club Esportiu Costa Daurada; toc bol (adaptació del bàsquet), organitzat pel Taller Baix Camp; boccia (semblant a la petanca), organitzat per Bellisens / Villablanca; zumba i Pilates, organitzat per Down Tarragona i la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM); handbike, organitzat per la Lliga d'Afectats Reumatològics i Discapacitats; hoquei, organitzat per l'Associació Supera't; i atletisme a cegues, organitzat per l'ONCE i el Club Esportiu Alba.Els participants rebran una targeta que hauran de completar amb segells de les diferents estacions esportives, i quan hagin completat la seva targeta, rebran un obsequi com a reconeixement per la seva participació.

Els objectius principals d'aquesta iniciativa inclouen millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones amb discapacitat mitjançant l'activitat esportiva, promoure l'esport com a mitjà per fomentar la comunicació, el treball en equip i les relacions socials entre els participants, així com reforçar l'autoestima mitjançant la consecució de metes personals i individuals.
Participació