1 de 10
Conca de Barberà

Inicien les obres per renovar la xarxa d'abastament d'aigua potable de l'Espluga de Francolí

L'objectiu és evitar les fuites

Imatge dels treballs | ACN
per Albert Oliva, L'Espluga de Francolí | 13 de setembre de 2023 a les 17:53 |
Aquesta setmana s'han iniciat els treballs previs per renovar la xarxa d'abastament d'aigua potable de la urbanització Carreras de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà). Els treballs s'executaran per trams i tindran una durada d'onze mesos.

Des de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí asseguren que la urbanització, situada al nucli urbà, concentra gran part de les fuites del municipi i d'aquesta manera s'aconseguirà una important millora del rendiment de la xarxa de distribució d'aigua. L'Espluga de Francolí pateix restriccions d'aigua, amb talls diaris d'onze hores, de les deu de la nit a les nou del matí. A més, es troba en situació d'excepcionalitat per la sequera d'acord amb l'ACA.


Les obres consisteixen en la renovació d'aproximadament 3.500 metres de canonades, de les quals 2.750 metres de canonades de tub de fibrociment i 550 de canalitzacions de polietilè, a més a més, d'actuar en més de 150 escomeses d'aigua per connectar els abonats.

La intervenció puja 758.068,05 euros, dels quals 500.000 euros estan finançats a través de les ajudes europees Next Generation EU. Els serveis tècnics del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha estat l'encarregat de redactar el projecte d'execució.
Participació