1 de 10
Protecció Civil

Tarragona torna a rebre alertes a mòbil i a escoltar les sirenes de risc químic

El nou simulacre de Protecció Civil havia d'arribar a unes 200.000 persones de la demarcació

La prova s'ha seguit des del 112 a Reus. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 20 de setembre de 2023 a les 10:55 |
La demarcació de Tarragona ha tornat a provar el protocol d'emergència de risc químic amb una nova prova de sirenes i d'alerta a telèfons mòbils. A les onze del matí, puntual, els telèfons de les persones pròximes a les àrees afectades per aquest simulacre han rebut un missatge acompanyat d'un estrident so.
 
A la vegada, les sirenes d'alerta de risc químic també s'han activat. En aquesta ocasió han estat un total de 52 sirenes després del desplegament que es va fer amb l'actualització del Plaseqta, les quals estan ubicades a Constantí, la Canonja, els Garidells, el Morell, els Pallaresos, Perafort, la Pobla de Mafumet, Reus, Salou, Tarragona, Vilallonga del Camp i Vila-seca, Flix i Tortosa.

 

En alguns casos, com per exemple a Reus, era la primera vegada que es podia escoltar aquest so. El missatge d'alerta a telèfons mòbils també ha estat testejat de nou després que en l'última ocasió un problema que va impedir la recepció a molts usuaris. Aquest cop, també molts usuaris han comunicat que no l'han rebut.

Després del simulacre, Protecció Civil posa en marxa enquestes per conèixer l'abast i èxit del sistemes d'alerta i fan una crida a la ciutadania a participar-hi per corregir possibles mancances.


 
Participació