1 de 10
Successos

Es delaten per cremar material robat en barraques de Mont-roig que són patrimoni històric

Van intentar esborrar el delicte incendiant el material a l'interior de barraques de pedra seca i la policia va acabar enxampant-los i descobrint que eren els autors de greus robatoris a Adif

Imatge d'una de les barraques afectades per l'incendi. | Mont-roig del Camp
per TarragonaDigital, Mont-roig del Camp | 20 de setembre de 2023 a les 18:44 |
Surrealista i indignant descoberta a Mont-roig del Camp. Tres persones de 35, 34 i 32 anys, veïnes de Miami Platja, han estat denunciades per la Policia Local de Mont-roig del Camp per un presumpte delicte que abasta una àmplia gamma d'acusacions, que inclouen atemptat contra els recursos naturals, el medi ambient i el patrimoni històric, així com furt i danys. L'origen d'aquesta sèrie de delictes es vincula al robatori de grans quantitats de cable elèctric a Adif i altres emplaçaments.

Els fets es remunten a fa dues setmanes, quan una de les barraques de pedra seca del municipi va ser objecte d'un incendi, una estructura catalogada com a part del patrimoni històric local. A partir de la inspecció d'aquesta barraca, es van descobrir restes de cable elèctric i la Policia Local de Mont-roig del Camp va emprendre una investigació que els va conduir a identificar tres individus sospitosos.


Tots tres eren residents a Miami Platja i a la vegada serien els autors del robatori de cablejat elèctric i la seva posterior destrucció d'aquest material.
 

Imatge de part del cablejat descobert. Foto: Mont-roig del Camp

 

Més de 350 quilos de cable robat a Adif


A més, durant la investigació es va localitzar una altra barraca de pedra seca en la qual es guardaven més de 350 quilos de cable elèctric, també destinat a ser destruït amb cremes. Sospitosament, aquest material hauria estat robat pocs dies abans de les vies del tren, les quals són propietat d'Adif, segons van confirmar més tard els tècnics de l'empresa ferroviària.

Després d'una intensa investigació que va durar més d'un mes i gràcies a les proves recopilades, els agents de la Policia Local de Mont-roig del Camp van arribar a la conclusió que les tres persones denunciades són els presumptes autors dels delictes de furt, danys, atemptat contra els recursos naturals i el medi ambient, així com atemptat contra el patrimoni històric.


A més, durant aquest període d'investigació, també es van descobrir diversos abocaments il·legals que podrien estar relacionats amb els individus denunciats.
Participació