1 de 10
BAIX PENEDÈS

L'Ajuntament del Vendrell anuncia l'increment de l'IBI, la brossa i la plusvàlua

El consistori assenyala que "l'objectiu és reequilibrar les finances municipals i donar per superada definitivament la crisi provocada per la Covid-19"

El govern municipal del Vendrell proposa l'increment de l'IBI, la brossa i la plusvàlua. | Cedida
per TarragonaDigital, El Vendrell | 22 de setembre de 2023 a les 18:00 |
L'Ajuntament del Vendrell proposa incrementar l'IBI, la taxa de la brossa i la plusvàlua de cara a l'any 2024 amb l'objectiu de "reequilibrar les finances municipals i donar per superada definitivament la crisi provocada per la Covid-19". Així ho ha anunciat aquest divendres el consistori en un comunicat. La proposta tirarà endavant amb els vots favorables del govern municipal, format per PSC i PP.

El regidor d'Hisenda, Baltasar Santos, ha justificat aquest increment per continuar garantint el funcionament dels serveis públics. Santos ha dit que "és necessari un nou reequilibri financer que assumeixi la regularització dels contractes de serveis, amb l'increment dels costos laborals i de materials, els nous preus dels consums elèctrics i de les despeses financeres".

 

El tipus aplicable de l'IBI se situarà en l'1,16

El consistori ha explicat que l'IBI tindrà un increment del 0,02% del tipus aplicable, passant de l'1,14 a l'1,16. En aquest sentit, el comunicat assenyalat que hi haurà més persones que podran acollir-se a bonificacions, amb un nou topall de renda per a famílies nombroses i monoparentals.

En relació a l'increment de l'impost per pisos buits de grans tenidors, es procedeix a adaptar l'ordenança a la nova llei que estableix que en llocs de preus d'habitatge tensionat es considerarà gran tenidor a partir de 5 habitatges.

 

La brossa i la plusvàlua s'adapten a la llei

Pel que fa a la taxa de recollida de residus, l'Ajuntament del Vendrell ha explicat que "la nova llei de residus estableix que la taxa ha de cobrir el 100% del cost del servei. En aquests moments la cobertura està per sota del 70% i s'ha d'ajustar aquests diferencial".

Finalment, pel que fa a la plusvàlua, que grava l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, s'adapta l'ordenança a la nova llei reguladora com a conseqüència d'uns sentència del Tribunal Constitucional.
Participació