1 de 10
Política

Sense sorpreses: L'oposició de Tarragona suspèn el govern en els 100 primers dies de mandat

ERC i ECP coincideixen en opinió assegurant que el govern de Rubén Viñuales (PSC) no té rumb

Xavi Puig i Maria Roig (ERC). | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 26 de setembre de 2023 a les 18:00 |
Ja s'han complert els primers 100 dies d'ençà que es van formar els nous ajuntaments a la demarcació de Tarragona i, com és tradició, els partits polítics fan balanç. Aquest dimarts, 26 de setembre, ha estat l'oposició de l'Ajuntament de Tarragona qui ha volgut passar llista a les promeses fetes pel govern de Viñuales, mentre que dimecres serà el torn del consistori tarragoní.

Per part del grup municipal d'ERC a Tarragona, Xavi Puig i Maria Roig han estat els encarregats de repassar els primers cent dies de mandat al consistori. Puig no ha dubtat a assegurar que la sensació que tenen sobre el nou govern és que estan "sobrepassats". 


Com era d'esperar, els republicans han assenyalat que el govern de Viñuales no ha complert un 76% de les promeses fetes durant la campanya, segons la seva anàlisi, però han estès la mà a "defensar els interessos de Tarragona" amb aquells aspectes amb què coincideixin amb els socialistes.

La portaveu republicana, Maria Roig, també ha volgut lamentar que s'hagin aturat iniciatives heretades: els patis oberts a les escoles durant els caps de setmana, l'obra de Ca l'Agapito, els parcs infantils, jocs accessibles, la compra de pisos per a ús social, o tots els projectes que reben subvenció dels fons Next Generation de la Unió Europea.


"Ens preocupa que el govern no tingui un full de ruta, un rumb", ha lamentat Xavi Puig, que s'ha preguntat quina és la postura de Rubén Viñuales sobre els carrils bici.

 

Jordi Collado i Toni Carmona (ECP). Foto: ECP

 

En Comú Podem i el govern 'PataPam'


En termes similars s'ha expressat Jordi Collado (ECP), que fins i tot ha titllat l'executiu de "govern del PataPam", fent referència a la campanya "Pam a Pam" promesa per tal de netejar cada racó de la ciutat.

De les 100 mesures proposades, segons els de Jordi Collado, només se n'han complert 39, "algunes de les quals venen del govern anterior. I de les poques iniciatives que s’han concretat, algunes com la nova parada per rebre creueristes, s'allunyen de les polítiques progressistes i donen l'esquena als tarragonins i tarragonines que van votar majoritàriament a forces d'esquerres".


Per tot, asseguren que "la nota final del govern Viñuales és un 3,9" i Collado ha assegurat que es tracta del "govern del PataPam, que qui dia passa any empeny." També ha volgut posar de manifest que "ben aviat començarà la negociació de pressupostos, però abans ve l'aprovació de les ordenances fiscals", advertint que "aquest govern haurà  d'escollir entre la majoria progressista que tenim a Tarragona o l'aliança amb la dreta representada per PP i Junts".
Participació