La Joves de Valls es queda a tocar del somni del 4 de 9 net a Terrassa

La Masia Freixa de Terrassa ha tornat a acollir aquest diumenge la diada castellera Nova Atenes quatre anys després de l’última edició

Els vallencs han intentat dos cops la construcció, i en la segona ocasió ha fet llenya.
Els vallencs han intentat dos cops la construcció, i en la segona ocasió ha fet llenya. | ACN
01 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 17:41h
La MasiaFreixa de Terrassa ha tornat a acollir aquest diumenge la diadacastelleraNovaAtenes quatre anys després de l’última edició al parc Sant Jordi. La citabiennal ha reunit enguany Minyons, Colla Joves dels Xiquets de Valls i Castellers de Sants. Els amfitrions han estat els únics en completar un castell de gammaextra: el 2 de 9 amb folre i manilles, que han acompanyat del 3 de 9 folrat i el 5 de 8.

Els vallencs, al seu torn, han estat a punt de coronar el complicadíssim 4 de 9 net, que han desmuntat en dues ocasions a pocs instants de fer l’aleta. Sí que han completat el 3 de 9 i el 5 de 8. Pel que fa als barcelonins, han descarregat el 4 de 8 i el 5 de 7, mentre han carregat el 3 de 8.

Terrassa, gamma extra


Els amfitrions han obert plaça amb un còmode 3 de 9 amb folre, que ha arribat quan era gairebé migdia. Si bé l’enxaneta ha pujat un xic lenta, la colla ha exhibit el castell amb solvència i l’ha descarregat sense complicacions. En segona ronda, els Minyons han afrontat un dels grans reptes de la jornada: el 2 de 9 emmanillat. El castell ha despertat una gran expectació. Un cop completat, ha estat fortament aplaudit pels egarencs que omplien el parc Sant Jordi buscant l’ombra.

Els malves han arrodonit la seva actuació amb un majestuós 5 de 8, sent l’única colla en descarregar les tres construccions plantejades aquest diumenge. A la fi de la seva actuació, han descartat alçar un pilar de mèrit i han optat per acomiadar la cita amb un ampli vano de 5.

El somni de la Joves, a tocar


Per la seva part, la Joves també ha arrencat la seva actuació amb un sòlid 3 de 9. En segona ronda, els vallencs han apostat pel 4 de 9 sense folre, la construcció mésdifícil i fràgil de totes les que les colles han dut avui a Terrassa, fet que ha provocat un silencisepulcral. Els vermells, però, no han aconseguit completar el castell malgrat aixecar-lo dos cops.

Totes dues vegades el cap de colla ha ordenatdesmuntar el castell quan eren a punt de coronar-lo. A la primera, la construcció ha quedat tècnicament en intentdesmuntat. La segona vegada, el castell s’ha esfondrat quan la canalla anava avall, de manera que s’ha considerat un intent vàlid que ha fet llenya.

Després de la caiguda, la Joves ha abaixat el seu llistó i ha optat pel 5 de 8, que ha exhibit amb comoditat. A la recta final de la diada, han estat els únics que han descarregat un pilar de mèrit, amb l’espadat de 6.

Pel que fa als Castellers de Sants, han iniciat la seva actuació amb un 4 de 8 que s’ha alentit amb l’entrada de l’acotxador però que els borinots han acabat descarregant còmodament. De cara a la segona ronda, els barcelonins han coronat el 3 de 8, que s’ha trencat al pis de terços quan començaven a descarregar-lo.

Si bé s’havia especulat que Sants apostaria per la tripleta de 8, la colla finalment no ha dut a plaça la torre i s’ha decantat per culminar el seu pas per la Nova Atenes amb el 5 de 7.  S’han acomiadat de Terrassa amb un vano de 5.