1 de 10
CULTURA

La Capona celebra el primer aniversari de la reobertura: els actes programats

La llibreria tarragonina oferirà presentacions de llibres, concerts i activitats infantils per commemorar el primer aniversari de la reobertura

Imatge de la reobertura de la llibreria La Capona el 19 d'octubre de 2022. | Marc Colilla
per TarragonaDigital, Tarragona | 3 d'octubre de 2023 a les 12:10 |
La llibreria La Capona de Tarragona celebrarà el pròxim 19 d'octubre un any de la seva reobertura. L'aniversari coincideix amb l'arrencada de les presentacions, concerts, conta contes i activitats infantils, en una programació cultural estable que s'allargarà durant tot el curs 2023-2024.

Durant aquest mes d'octubre visitaran la llibreria escriptors com Toni Padilla, periodista fundador de la revista Panenka, l'equip de Cuentropía amb conta contes per a la canalla i una nova edició del cicle de concerts en acústic Jazz entre Llibres.

 

"Un any il·lusionant"

El responsable de la llibreria, Oriol Picas, ha explicat que "ha estat un any il·lusionant, amb dificultats, però també amb moltes alegries. Ara encetem aquest segon curs amb les mateixes ganes i il·lusió, i amb l'objectiu clar de generar records compartits amb la canalla i obrir la nostra llibreria a tots els públics amb activitats d'interès social".

Cal recordar que el 19 d'octubre de 2022, La Capona va reobrir portes després del tancament per la jubilació dels antic propietaris. Ho va fer amb una nova etapa marcada per la creació d'un grup de consum, que actualment aglutina un centenar de sòcies i que va fer possible tornar a aixecar la persiana, i la gestió de la Cooperativa Combinats.


Sota el lema 'Mantenim el compromís amb la cultura, la llengua i les arrels locals', la llibreria va programar més d'un centenar d'actes entre els mesos d'octubre i juny, així com una àmplia programació per Sant Jordi i una agenda cultural estable on la música i el teatre hi van tenir cabuda.

Aquest nou el curs, l'objectiu és consolidar l'assistència i convertir-se en un referent cultural a la ciutat.

 

Tallers infantils els dissabtes a la tarda

Els dissabtes a la tarda el protagonisme serà per als més petits de la casa casa. A partir de les 17 hores, la planta inferior de la llibreria es convertirà en un espai per explorar històries i emocions a través dels contes i activitats diverses, que aniran a càrrec de l'equip de la cooperativa Cuentropía i de l'àrea socioeducativa de la Cooperativa Combinats.

Totes les activitats seran gratuïtes i amb entrada lliure fins a completar l'aforament. Aquest passat dissabte, 30 de setembre, ja es va celebrar el primer conta contes centrat en les obres de l'il·lustrador Hervé Tullet.

 

La setmana de l'aniversari: Toni Padilla presenta 'Unico grande amore'

La setmana de celebració de l'aniversari començarà amb el primer Amors Llibres d'aquest curs, de la mà de les companyes del programa de ràdio Cel·la Cupido. Es tracta d'un espai per a parlar de feminismes i la no monogàmia. Serà a partir de les 18.30 hores el dimecres dia 18 d'octubre.

L'endemà, 19 d'octubre, el periodista, escriptor i fundador de la revista Panenka, Toni Padilla, visitarà La Capona. Ho farà per presentar el seu darrer llibre, 'Unico grande amore', i conversar sobre el futbol d'ara i el d'abans.

Divendres 20 serà el torn per a una nova edició del cicle Jazz entre Llibres, un cicle de concerts en acústic que va començar el passat mes de febrer. El concert començarà a les 19.30 hores i les entrades es podran comprar ben aviat a través de Ticketic.org.

La setmana de celebració finalitzarà dissabte 21 d'octubre amb la amb activitats infantils al matí i a la tarda, i un brindis amb les sòcies del grup de consum.
 

Presentacions cada setmana i projecció audiovisual

Durant tot el mes d'octubre hi haurà presentacions de llibres cada setmana. Començaran aquest dilluns 2 d'octubre amb 'Chile: milagro o quimera', de Xabier Arrizabalo; el 4 d'octubre amb Pep Aguadé, autor de 'Les aus rapinyaires del Camp de Tarragona',  i el dia 11 amb Sara Dalmau i la seva obra 'Amor Animal'. 

Per altra banda, a finals de mes es projectarà el documental 'Réquiem Georg', obra de Raúl Riebenbauer i que tracta sobre el cas de Georg Welzel, un dels darrers condemnats a mort per garrot vil de la dictadura franquista. Tota l'agenda es pot consultar a través del web lacapona.coop, així com als canals municipals de TGN Agenda. 
Participació