L'Ajuntament de Reus i l'arquebisbat ratifiquen l'acord per rehabilitar el Centre Catòlic

El consistori es compromet a què el Centre Catòlic allotjarà la seu social i les activitats del Bravium Teatre

Imatge de la signatura de l'acord.
Imatge de la signatura de l'acord. | TarragonaDigital
04 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 18:08h
L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, han segellatl'acord que tots dos ens van arribar al passat mes de març per a la rehabilitació de l'edifici ubicat al carrer de la Presó, 13, popularment conegut com a CentreCatòlic.

L'espai també era usat per l'Associació BraviumTeatre, és per això que dins de l'acord ratificat es contempla la garantia que el consistoriallotjarà de forma estable i continuada la seusocial i les activitats d'aquesta entitat en el teatrerehabilitat, malgrat que encara no s'han explicat els detalls específics del compromís.

Així doncs, després que el Vaticà donés llum verda a l'acord al mes de juliol, l'alcaldessa Sandra Guaita i l'arquebisbe l'han oficialitzat a través d'un acte de signatura que s'ha dut a terme al Centre Cultural el Castell del Cambrer.  

El Bravium tornarà al seu espai


La cessió es fa després d'intenses negociacions fins que l'Ajuntament de Reus va accedir, amb l'ajut de la Diputació de Tarragona, a fer-se càrrec de les obres, valorades fa uns mesos en uns tresmilionsd'euros.

Aquest conveni té com a objectiu principal impulsar la restauració i modernització d'aquest edificiemblemàtic per tal de convertir-lo en un motor de dinamitzaciócultural i promoció de les artsescèniques "en benefici de tota la població". L'edifici serà destinat a usosculturals, socials i cívics.

Una de les claus d'aquest acord és la cessió d'un dret de superfície de l'immoble a l'Ajuntament de Reus per un període de 50 anys. L'Ajuntament serà responsable del projecte i les obres de rehabilitació de l'espai, i tindrà l'oportunitat d'utilitzar les instal·lacions, excepte alguns espais a la segonaplanta que es destinaran a l'Arquebisbat.