1 de 10
Societat

Calafell efectua 25 desocupacions en calent des de principi d'any

També s'han desmantellat una desena de plantacions de marihuana a Calafell, un fet estretament lligat amb les ocupacions il·legals

Calafell manté una lluita activa contra les ocupacions d'immobles. | Ajuntament de Calafell
per TarragonaDigital, Calafell | 9 d'octubre de 2023 a les 12:38 |
La Policia Local de Calafell ha realitzat un total de 25 desocupacions en calent des de principi d'any. Aquests desallotjaments es produeixen en les primeres hores d'ocupació o quan l'ocupació està en fase de temptativa. L'avís dels veïns ha estat fonamental per a poder intervenir amb èxit, i és per això que l'Ajuntament fa una crida a la col·laboració ciutadana.

Cal destacar que les desocupacions en calent a Calafell són una xifra significativa si la comparem amb altres municipis similars, i fins i tot, amb ciutats més grans amb relació al nombre d'habitants. Per exemple, en el mateix període, la ciutat de Sabadell ha registrat el doble de desallotjaments en calent, tot i que la seva població és set vegades més gran.


Marc Casellas, regidor de Seguretat Ciutadana, ha explicat que paral·lelament, cada mes es porten a terme una mitjana de 8 desallotjaments ordenats pels jutges. En aquest cas, Casellas afegeix que "les competències pertanyen als Mossos d'Esquadra, però col·laborem activament perquè estem compromesos a fons en la lluita contra les ocupacions il·legals."

Casellas també ha afegit que enguany ja s'han desmantellat una desena de plantacions de marihuana a Calafell, un fet que va estretament relacionat amb les ocupacions il·legals. La col·laboració de la policia local amb els Mossos d'Esquadra en el cas de les desocupacions és la mateixa que s'ofereix en aquest tipus d'intervencions contra plantacions il·legals, "les quals especialment es troben en habitatges ocupats" ha apuntat Casellas.
Participació