1 de 10
Conca de Barberà

El Pessebre Vivent de l'Espluga participarà en el macropessebre de Montserrat

Serà amb motiu dels 800 anys del primer pessebre de la història

Una edició anterior del Pessebre Vivent de l'Espulga de Francolí | Cedida
per Albert Oliva, L'Espluga de Francolí | 16 d'octubre de 2023 a les 10:00 |
Una seixantena de figurants i col·laboradors del Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí participaran el diumenge 19 de novembre al macropessebre vivent que organitza la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya al monestir de Montserrat per commemorar els 800 anys del primer pessebre de la història.

Està previst que més de 600 figurants hi representin les principals escenes que envolten el naixement de Jesús i la tradició pessebrista catalana. Es faran dues representacions, a les 10.00 h i les 12.00 h del matí, amb entrada gratuïta, a l’esplanada i entorns de la basílica.


L’organització ha seleccionat diferents escenes dels pessebres d’arreu del país perquè hi hagi una representació de les millors recreacions ja siguin històriques o anacròniques del pessebre tradicional. El Pessebre de l’Espluga traslladarà a Montserrat la sinagoga de Natzaret i l’adoració dels mags d’Orient, a més de diferents parades per al gran mercat jueu que hi haurà a plaça del monestir.

La representació combinarà escenes en moviment amb escenes estàtiques, vestuari hebreu històric i hebreu tradicional amb vestuari tradicional català, mostrant en conjunt la gran diversitat de formes que hi ha a Catalunya de representar pessebres vivents.
Participació