1 de 10
SUCCESSOS

Els Bombers atenen 82 avisos relacionats amb la pluja a Regió d'Emergències de Tarragona

La majoria dels avisos, més de mig centenar, s'han registrat al municipi de Calafell

Un vehicle dels Bombers de la Generalitat, en una imatge d'arxiu | ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 16 d'octubre de 2023 a les 11:40 |
Entre les 23.00 hores de diumenge i les 11.00 hores d'aquest dilluns els Bombers han rebut 82 avisos relacionats amb la pluja a la Regió d'Emergències de Tarragona. D'aquestes, més de mig centenar s'han produït a la localitat de Calafell, al Baix Penedès. En aquesta població han caigut 115,4 mm i a la població veïna de Cunit s'hi han recollit 88,2 mm i la veïna de Cunit. La majoria de les incidències estan relacionades amb inundacions a baixos, vehicles bloquejats per l'aigua o algun arbre o mur caigut. Cap persona ha resultat ferida.
 

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, fins les deu del matí d’aquest dilluns a l'estació meteorològica del Montmell (Baix Penedès) s'hi havien recollit 61,4 mm; 48,1 mm a la d’Hostalets de Pierola (Anoia); 44,1 a la de Badalona (Barcelonès); 42,4 a la de Vinyols i els Arcs (Baix Camp); 42 a la de Sant Martí Sarroca (Alt Penedès); o 40,5 a la de Torredembarra (Tarragonès).
 

Incidència a Rodalies

A banda, l'R2 Sud entre San Vicenç de Calders y Cunit ha patit una incidència derivada de la pluja. S'han acumulat grans quantitats d'aigua a les vies i el pas de trens s'ha mantingut tallat fins quarts de cinc de la matinada. Fins les set del matí s'han registrat retards de més de 25 minuts des de mitjana que s'han anat reduint de forma progressiva.  


Tot plegat després que diumenge Protecció Civil activés en alerta el pla Inuncat i el Servei Meteorològic de Catalunya ha emetés un avís per pluja intensa a les comarques de la costa i el prelitoral de Barcelona i Tarragona, especialment al Tarragonès, el Baix Penedès i el Garraf. 
Participació