Redessa garantirà l'eficiència energètica dels habitatges de Mas Bertran I

L'actuació millorarà l'aïllament de la façana i la substitució de les fusteries dels 30 habitatges d'HPO a Reus per disminuir el seu consum energètic

L'edifici de Mas Bertran I de Reus consta de 30 habitatges de protecció oficial
L'edifici de Mas Bertran I de Reus consta de 30 habitatges de protecció oficial | Ajuntament de Reus
18 d'octubre del 2023
Actualitzat a la 13:35h
REDESSA millorarà l’eficiència energètica de la promoció d’habitatges d’HPO de Mas Bertran I amb una actuació que se centra principalment en la renovació de l’aïllament de la façana i la substitució de les fusteries dels 30 habitatges que l’integren. Les intervencions es duran a terme a la façana del carrer Pintor Fuster i a les zones que tenen una pitjor orientació.

L'objectiu és disminuir la demanda energètica de l'edifici, d'acord amb les línies de treball prioritàries de REDESSA, que "treballa per uns espais més sostenibles i eficients", com indica el regidor de Promoció Econòmica i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges.

Per la seva banda,  la regidora d’Habitatge, Anabel Martínez, ha explicat que “l’estalvi en la demanda energètica és un pas més en línia amb la voluntat de millorar la qualitat de les persones instal·lades als habitatges d’HPO municipals”.

Inversió parcialment subvencionada

Les obres tenen un pressupost de gairebé 260.000 €, un 44% dels quals han estat subvencionats per l’ajut que atorga l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, concretament per valor de 113.271 € provinents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea (NextGeneration EU), en el marc de les actuacions del Programa de rehabilitació en l'àmbit d’edifici de tipologia residencial unifamiliar i plurifamiliar.

Les obres tenen un termini d’execució de 3 mesos i està previst que es realitzin durant el segon trimestre de 2024.