1 de 10
Cultura

«Històries mínimes»: la quotidianitat fotografiada per Teresa Fargas arriba a Tarragona

La mostra de trenta-cinc fotografies que capten la vida urbana es podrà visitar al Tinglado 1 del Moll de Costa

La sensibilitat de la fotografia urbana de Teresa Fargas es podrà veure al Moll de Costa. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 7 de novembre de 2023 a les 11:29 |
A partir del dimarts, 7 de novembre, a les 19.00 hores, es podrà visitar l'exposició fotogràfica 'Històries Mínimes', una mostra de Teresa Fargas al Tinglado 1 del Moll de Costa de Tarragona. Aquesta mostra presenta trenta-cinc fotografies que capten la vida urbana i ens conviden a explorar la quotidianitat de les escenes de carrer, oferint un mosaic que revela la ciutat a través de les persones que la conformen. L'exposició romandrà oberta fins al 10 de desembre.

Després de recórrer les comarques tarragonines, l'exposició 'Històries Mínimes' arriba ara al Moll de Costa. Aquesta col·lecció de trenta-cinc fotografies de vida urbana, realitzades per Teresa Fargas, presenta moments específics triats de diversos llocs i cultures, cadascun amb la seva pròpia vida i història. L'exposició ofereix una perspectiva que oscil·la "entre una mirada directa, gairebé a boca de canó, i aquella que traspassa vidres o que es nodreix dels reflexos dels miralls de carrer", com apunta Rafa Badia, editor gràfic, professor de fotografia i comissari de l'exposició.

Plasmar la quotidianitat i la condició humana


L'artista Teresa Fargas viu pel lema 'La fotografia, la meva passió; el carrer, el meu lloc', i aquesta exposició posa de manifest la importància de capturar imatges autèntiques de la vida quotidiana enfront de simples postals plenes de colors. Fargas busca captar l'essència de les persones i dels racons de la ciutat sense recórrer a estereotips superficials.

Les imatges exposades ens permeten experimentar els sons, les olors i la calor humida a través d'una riquesa cromàtica que, com indica Badia, reflecteix "l'energia, la vibració, l'aquí i l'ara d'existències que encara romanen allunyades de la fredor impertorbable que sembla haver envaït la nostra societat".


Gràcies a la seva habilitat amb la càmera, Teresa Fargas confereix a cada imatge un nivell de precisió intern mitjançant enquadraments i composicions que revelen petits i efímers mons capturats als racons de les fotografies. "Històries mínimes" ens parlen de la condició humana i dels rituals quotidians que la defineixen.
Participació