1 de 10
PROTESTA

Convoquen una nova manifestació a Tarragona contra la pujada d'impostos

Es farà aquest divendres 10 de novembre, a les 19 hores, a la plaça de la Font

La manifestació es farà aquest divendres 10 de novembre a la plaça de la Font de Tarragona. | Cedida
per TarragonaDigital, Tarragona | 7 de novembre de 2023 a les 12:25 |
Les protestes contra l'increment d'impostos a Tarragona continuen. Així, aquest divendres 10 de novembre, a les 19 hores, associacions veïnals, de comerciants i de restauració de la capital tarragonina es concentraran a la plaça de la Font per rebutjar la pujada d'impostos i taxes aprovada pel govern municipal de cara a l'any 2024.
 

En aquest sentit, la protesta es farà sota el paraigua de la plataforma 'Aixeca't Tarragona', que compta amb les adhesions de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Federació d'Associacions de Veïns de Llevant (FAVLL), l'AV Tarragona Centre, l'AV Moviment Pere Martell, l'Associació de Comerciants La Via T Tarragona-Shopping, l'AEH Tarragona Ciutat, l'Associació Cultural de Restauradors de Tarragona i representants dels locals d'oci nocturn.
 

"La ciutadania no ha de pagar de la seva butxaca la mala gestió dels recursos públics"

En un comunicat, la plataforma s'ha mostrat "contrària al fet que la ciutadania hagi de pagar de la seva butxaca la mala gestió dels recursos públics". En aquest sentit, també ha criticat la manca de diàleg del govern municipal amb les entitats a l'hora de tractar aquest tema i explorar alternatives a l'increment de la pressió fiscal.


Alhora, la plataforma assegura que "mesures com la pujada de l'IBI, de l'ICIO, de la taxa d'escombraries, de la taxa de les terrasses, l'increment de zones blaves i verdes o del preu dels aparcaments municipals, afecten directament a tot el veïnat i al comerç de proximitat de Tarragona i, al mateix temps, donen una imatge negativa a l'hora d'atraure inversions i visitants a la ciutat".

Les entitats adherides a la plataforma consideren que els impostos i taxes s'han de mantenir congelats, tenint en compte que el nivell de vida s'ha encarit molt a Tarragona en els darrers anys.

 

Apagada de llums als comerços

Paral·lelament a la concentració, la plataforma ciutadana ha fet una crida a tots els comerços de Tarragona perquè el divendres 10 de novembre a les 19 hores, tanquin els llums dels seus establiments durant 10 minuts, per expressar el seu rebuig a la pujada de taxes i impostos.
Participació