1 de 10
Comerç

L'enllumenat de Nadal als carrers de Reus s'encendrà el 24 de novembre

L'Agència Reus Promoció ha començat a instal·lar l'enllumenat, que finança íntegrament per primera vegada amb un pressupost de 423.100 euros

Llums de Nadal a la plaça del Mercadal | Laia Solanellas
per TarragonaDigital, Reus | 8 de novembre de 2023 a les 12:31 |
L'Agència de Promoció de Ciutat Reus Promoció ja ha iniciat la instal·lació de l'enllumenat de Nadal als carrers de la ciutat. Per primera vegada, l'Ajuntament se'n fa càrrec íntegrament de l'import, que fins ara subvencionava en gran part als comerciants locals.

La contractació de tots aquests subministraments s’ha licitat per un pressupost total de 423.100 euros i ha estat dividida en sis lots:
  • Lot 1: diversos motius i elements d’enllumenat nadalenc per les places del centre, s’ha adjudicat a l’empresa Ximenez
  • Lot 2: un arbre de Nadal al centre de la plaça del Mercadal s’ha adjudicat a ICTT Blachere
  • Lot 3: diversos motius d’enllumenat nadalenc per diversos barris s’ha adjudicat a ICTT Blachere
 
  • Lot 4: garlandes, s’ha adjudicat a Innion Ligthing 
  • Lot 5: instal·lació diversos elements i figures, s’ha adjudicat a l’empresa SECE
  • Lot 6: instal·lació de diferents motius pels carrers comercials, s’ha adjudicat a ICTT Blachere
La inauguració serà el divendres 24 de novembre, a les 19 hores a la plaça del Mercadal amb l'espectacle de l’encesa de l’arbre de Nadal. L'enllumenat s'il·luminarà cada dia fins al diumenge 7 de gener del 2024, en horari de 17.30 a 23 hores.

Estalvi pels comerços

Com a principal novetat, recull l’ampliació dels carrers de la ciutat que s’il·luminaran amb motius nadalencs durant les festes. Aquesta ampliació que s’incorpora a la licitació és el lot 6 «Instal·lació de diferents motius pels carrers comercials de la ciutat».


Aquest canvi implica que l’Agència Reus Promoció es fa càrrec, per primera vegada, de tota la gestió i el cost íntegre de la instal·lació de l’enllumenat de Nadal dels carrers comercials. En aquest sentit, s’ha seguit el sistema de contractació que s’utilitza a altres ajuntaments de Catalunya i, d’aquesta manera, serà el primer cop que es liciten a Reus els llums dels carrers comercials.

Aquesta nova licitació possibilita la concurrència competitiva de les empreses i, per tant, permet estalviar la despesa que assumien els botiguers, augmentar el nombre de carrers comercials que s’il·luminen a Reus i millorar la gestió i la coordinació de la instal·lació i el manteniment de l’enllumenat.

Ampliació de carrers

El nous vials que s'incorporaran a l’enllumenat nadalenc s’han determinat a través de l’estudi de la densitat comercial dels carrers de la ciutat i són: la plaça d'Evarist Fàbregas, els carrers de Riudoms, de Sant Llorenç, del Vilar, de la Presó, de l’Hospital i els passejos Sunyer i Prim.


Aquests carrers s’afegeixen als que ja s’il·luminaven fins ara com: el carrer Prat de la Riba, el carrer de Jesús, el carrer Ample, el raval de Santa Anna, carrer del Vent, Galanes, Llovera, Monterols, raval de Santa Anna, raval de Jesús, carrer de la Galera, raval de Martí Folguera, plaça de la Sang, Carnisseries Velles, carrer Major, Sant Joan, Sant Elies, Santa Teresa, Mare Molas, Salvador Espriu, i finalment, raval de Sant Pere.
Participació