1 de 10
SUCCESSOS

Roben 4.000 quilos d'olives d'un pagès de Mont-roig del Camp

L'or líquid fa honor al seu nom aquesta temporada i s'estan produint els primers robatoris a finques d'oliveres, a més dels ja habituals furts de garrofes

Imatge d'una olivera en una finca del municipi de Mont-roig del Camp. | Oli Tasta'm
per Antonio Ramos Llauradó, Mont-roig del Camp | 9 de novembre de 2023 a les 17:00 |
Onada de robatoris d'olives en finques agrícoles del Camp de Tarragona. El darrer cas s'ha donat aquesta passada nit a Mont-roig del Camp, on Francesc Pascual ha vist com s'han endut de les seves oliveres milers de quilos. En aquest sentit, ha interposat una denúncia pel robatori de 4.000 quilos en els darrers dies.
 

Pascual ha explicat a TarragonaDigital que "es preveia que passaria", pel preu a què es paga l'oliva i per la gran quantitat de fruit que hi ha a les finques del municipi. Però, els lladres no només roben olives, sinó que en les últimes setmanes també s'han endut garrofes.

Aquest pagès ha assenyalat que les persones que estan robant les olives "són 'professionals'", perquè s'enduen les olives arbequines, que són les que ara mateix volen als molins, alhora que saben quin terreny trepitgen, ja que "coneixen tots els camins".

 

Uns 6.000 euros de perjudici econòmic

En aquest sentit, Francesc Pascual ha xifrat en uns 6.000 euros el perjudici econòmic pel robatori dels 4.000 quilos d'olives que ha denunciat. En un primer robatori, ara fa uns dies, van endur-se una part de les olives, mentre que aquesta nit s'han endut tots aquells fruits que es poden agafar sense fer servir escala.Pascual ha demanat als cossos policials més vigilància i que apliquin les noves tecnologies, com drons o lectors de matrícules. En aquest sentit, a través de la diputada d'ERC, Irene Aragonès, han fet arribar els fets al Parlament i al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena.

La situació, però, no es dona només a Mont-roig del Camp, sinó que també s'ha detectat en altres municipis del Baix Camp. En aquest sentit, en altres pobles, s'han organitzat patrulles de pagesos per evitar els robatoris.
Participació