1 de 10
ECONOMIA

La Generalitat destina 1,7 MEUR en ajuts per a noves inversions industrials a Tarragona

A la vegueria de Tarragona hi ha vuit empreses beneficiàries, que consolidaran 356 llocs de treball i en crearan 89 de nous

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, durant la roda de premsa. | Govern
per TarragonaDigital, Tarragona | 13 de novembre de 2023 a les 16:45 |
La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Empresa i Treball, ha destinat un total d'1,7 milions d'euros en ajuts per a projectes d'inversions productives que millorin la competitivitat, l'impacte en el grau de sostenibilitat ambiental i la digitalització a empreses industrials a la vegueria de Tarragona.

Aquests ajuts permetran mobilitzar una inversió total de 9,4 milions d'euros a la vegueria, segons ha anunciat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, després de mantenir una reunió de treball amb cinc empreses beneficiàries d'aquests ajuts.


Durant la seva intervenció el conseller Torrent ha destacat "l'esforç pressupostari i el del personal de la Direcció General d'Indústria per aconseguir que aquesta sigui la major convocatòria d'ajuts que ha fet mai el Govern en tota la seva història".

En aquest sentit, ha recordat que l'objectiu és "actualitzar els processos productius industrials cap a un model més sostenible i digitalitzat".

 

"Les empreses industrials guanyaran múscul, reforçant el teixit industrial"

El titular d'Empresa i Treball ha explicat que "gràcies a aquestes inversions, les empreses industrials guanyaran múscul, reforçant el teixit industrial català, capacitant-lo per aprofitar noves oportunitats de negoci".

Torrent també ha posat en valor els beneficis d'aquests projectes que són "un guany pel conjunt del país ja que contribueixen a crear treball de qualitat, a enfortir el teixit productiu, a la transició verda i a l'equilibri territorial".


Aquesta línia d'ajuts de noves inversions industrials tindrà una dotació al conjunt de Catalunya de 45'7 milions d'euros, fet que la converteix en la major línia d'ajuts industrials de la història de la Generalitat, que permetrà mobilitzar una inversió total de 248,7 milions d'euros.

Inicialment tenia una dotació de 10 milions d'euros, però degut a l'alta demanda de les empreses, el Departament d'Empresa i Treball l'ha ampliat fins als 45,7 milions d'euros.

 

Més de 300 llocs de treball mantinguts i 8 empreses beneficiàries a Tarragona

En total s'han beneficiat vuit empreses de la vegueria de Tarragona, majoritàriament petites i mitjanes, que consolidaran 356 llocs de treball i en crearan 89 de nous. Al conjunt del país, les empreses beneficiàries han estat 205, que consolidaran 19.295 llocs de treball i en crearan 1.424 de nous.

A nivell nacional, els sectors que han rebut més ajudes han estat la indústria de productes alimentaris, la fabricació de productes metàl·lics i la indústria química.

Per comarques, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Vallès Oriental, el Barcelonès, Osona i el Bages són les que han concentrat més volum d'ajudes.
Participació