Nou empreses reben assessorament amb èxit a la Incubadora TIC de REDESSA

La tercera edició del programa ha finalitzat amb la creació de nous llocs de treball i l'impuls de dues noves empreses

Representants de quatre de les empreses resultants del 3r programa de la Incubadora TIC de REDESSA
Representants de quatre de les empreses resultants del 3r programa de la Incubadora TIC de REDESSA | Cedida
14 de novembre de 2023
Actualitzat: 12 d'abril de 2024, 11:52h

La 3a edició de la Incubadora TIC ha finalitzat el seu programa d’assessorament i acompanyament. Tretze startups han fet les formacions previstes al bootcamp, durant el qual es va parlar de la proposta de valor, de com ajustar el producte a la demanda del mercat, la monetització, finances i mètriques, transformació digital, lideratge, màrqueting i venda online i comunicació. 

"L’Ajuntament de Reus, a través de REDESSA, té la intenció d’impulsar la creació de nous projectes i startups que puguin generar noves empreses i nous llocs de treball al territori", ha expressat Josep Baiges, regidor de Promoció Econòmica i Coneixement i conseller delegat de REDESSA. El seu objectiu és generar un viver, un entorn comfortable perquè les empreses es desenvolupin.

REDESSA continua treballant, així, per incrementar l'expertesa i ocupabilitat en el sector de les TIC a la ciutat de Reus. Un programa com la Incubadora permet el creixement, desenvolupament i enfortiment de les empreses que hi participen; en aquest cas, van iniciar el programa 13 startups, de les quals 9 han completat el programa i 6 d'aquestes estan constituïdes com a empresa formalment.



A més, s'han creat 7 nous llocs de treball, 5 empreses han augmentat la seva facturació d'enguany i 2 empreses s'han constituït durant el programa d'incubació. Els projectes són: Efizum, Erasmusing, Group B Live, Techtiva, Motiwate, Dreamcaster, Biophenolics, Ingredalia i Fotortech, els tres últims, de la vertical foodtech

La incubadora TIC de REDESSA tanca la seva 3a edició amb èxits empresarials Foto: Sandra Pérez

 

Coneixement i innovació

"Són realitats molt diferents que tenen un mateix fil conductor, com és la innovació", ha assenyalat Baiges, qui ha aprofitat la presentació del balanç de la Incubadora TIC per anunciar que aquesta mateixa setmana s'ha aprovat un decret d'alcaldia per canviar la nomenclatura de la 'seva' regidoria a "Promoció econòmica, innovació i coneixement".

Alguns representants d'aquestes empreses han destacat els valors principals del programa d'assessorament empresarial que ha organitzat REDESSA per tercera edició, i especialment, la importància tant de la transferència de coneixement com el desenvolupament empresarial.



Han assistit a la roda de premsa, celebrada aquest dimarts 14 de novembre a les instal·lacions de CEPID, representants de les empreses DreamCaster -realització d'esdeveniments esportius en streaming-, Biophenolics -productes nutricèutics per millorar el benestar i l'alimentació saludable-, Motiwate -plataforma de coaching per fomentar les softskills i el talent humà davant la IA- i Group B Life -simulador de racing de Rally-.

Representants de quatre de les empreses resultants del 3r programa de la Incubadora TIC de REDESSA Foto: Sandra Pérez

Projecció de futur

Els 9 projectes que han completat el programa de la Incubadora TIC tenen encara un pas més a fer, que és la participació en el Demo Day, previst per al dia 30 de novembre a la tarda. El Demo Day és l’esdeveniment de tancament del programa anual, durant el qual, els emprenedors i les startups es presenten davant d’un panell d’experts i representants de l’ecosistema econòmic i empresarial de la Catalunya Sud, amb la finalitat de captar finançament i/o clients.

Enguany, el Demo Day tindrà un format especial on, a més dels inversors també s’hi incorporaran empreses adherides al Hub i també d’altres sectors, interessades a col·laborar amb startups. 

La nova edició de la Incubadora TIC, que s’iniciarà al mes de gener de 2024, pretén que les startups no només accedeixin a un programa de formació i assessorament personalitzat, sinó que també tinguin l’oportunitat de presentar els seus projectes a empreses, especialment, pimes.

A més, la voluntat és que la Incubadora TIC vagi incorporant especialitzacions endiferents sectors i tecnologies i per això, des de REDESSA s’està treballant la creació d’una nova vertical centrada en projectes vinculats a la intel·ligència artificial. 

 

 

Arxivat a