1 de 10
ECONOMIA

Corea estudia convertir Tarragona en el seu gran hub europeu

La Cambra de Comerç de Tarragona ha acollit la segona jornada del XV Fòrum Espanya-Corea

La darrera sessió del XV Fòrum Espanya-Corea s'ha celebrat a la Cambra de Comerç de Tarragona. | Cedida
per TarragonaDigital, Tarragona | 14 de novembre de 2023 a les 16:18 |
Korea Foundation valora la possibilitat de convertir Tarragona en un hub per a Europa. Aquesta ha estat una de les qüestions tractades en la darrera trobada del XV Fòrum Espanya-Corea que s'ha celebrat aquest dimarts 14 de novembre a la Cambra de Comerç de la capital tarragonina. L'acte ha reunit representants de la societat civil, de les administracions públiques i del món econòmic i cultural d'Espanya i Corea.

El Fòrum Espanya-Corea constitueix una plataforma de diàleg i cooperació amb l'objectiu principal de potenciar les relacions bilaterals, a més d'explorar oportunitats de col·laboració i impulsar les relacions entre les respectives societats civils.


Les tres primeres sessions del XV Fòrum Espanya-Corea es van celebrar aquest dilluns 13 de novembre a Barcelona, mentre que la darrera ha tingut lloc a Tarragona. L'acte ha comptat amb l'obertura de la presidenta de la Cambra de Comerç, Laura Roigé, i el subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà.
 

Milionària inversió coreana al Camp de Tarragona

Cal recordar que l'empresa coreana Lotte Energy Materials preveu construir una fàbrica de làmines de coure (elecfoil) al terme municipal de Mont-roig del Camp. En aquest sentit, aquest component és essencial i la fabricació de bateries elèctriques i la companyia preveu invertir uns 400 milions d'euros en la construcció d'una primera planta.


La previsió és que entri en funcionament el darrer trimestre de l'any 2025 i que produeixi en un primer moment 30.000 tones anuals d'elecfoil. El passat mes d'agost es van iniciar els tràmits administratiu per poder iniciar les obres durant els primers mesos de 2024.

 
Participació