Protestes en les unitats de repartiment de Correus a Tarragona per la falta de neteja

L'empresa subcontractada per netejar les carteries fa mesos que no paga les nòmines als treballadors i treballadores

Els treballadors de Correus s'han concentrat davant els seus centres de treball per reclamar neteja.
Els treballadors de Correus s'han concentrat davant els seus centres de treball per reclamar neteja. | CGT
14 de novembre del 2023
Actualitzat a les 17:01h
Els treballadors de les carteries de Correus a Tarragona, Reus, Cambrils i voltants han protestat aquest dimarts 14 de novembre davant els seus centres de treball a causa de la situació de falta de neteja que pateixen a causa d'un conflicte laboral entre els treballadors i treballadores del servei de neteja i l'empresa subcontractada J. Cordoba i SCT Ibérica, que opera sota la gerència de Rocco Arena.

Segons ha denunciat el sindicat CGT, l'empresa feia mesos que no pagava les nòmines dels empleats i aquests van decidir deixar d'anar a treballar. Des de llavors, la situació a les instal·lacions de Correus és "deplorable". En aquest sentit, els representants dels treballadors denuncien que "Correus no està fent absolutament res per a solucionar la situació".

Segons ha denunciat CGT en un comunicat, als centres de treballs hi ha "cubells de brossa plens d'escombraries, terra molt brut, olors insuportables i sanitaris que fan autèntic fàstic". Segons el sindicat, "aquestes condicions no només afecten el benestar dels treballadors sinó també la qualitat del servei que Correus proporciona als ciutadans".

Des de la CGT s'ha denunciat la situació a la Inspecció de Treball i fa pocs dies es va fer una inspecció a la URP Reus. Tot i això, han assegurat que continuaran denunciant públicament la situació fins que la problemàtica se solucioni.
 

Accions legals dels treballadors de la neteja contra l'empresa

El sindicat ha explicat també que "els treballadors afectats per l'impagament dels salaris han iniciat accions legals contra l'empresa subcontractada, J. Cordoba i SCT Ibérica, per assegurar que se'ls paguin els salaris pendents i que es respectin els protocols de neteja i prevenció de riscos laborals". 

Finalment, la CGT ha manifestat que "els treballadors i les treballadores de Correus som conscients de la gravetat d'aquesta situació i volem solucions efectives orientades a recuperar la higiene als nostres centres de treball".