«Reus és Nadal» convertirà la ciutat en epicentre de la màgia de les festes

Del 24 de novembre al 7 de gener, Reus torna a desplegar tota la màgia de Nadal a la ciutat amb àrees temàtiques, espectacles itinerants, tallers i els actes tradicionals

Reus torna a desplegar un gran operatiu per gaudir de les festes de Nadal.
Reus torna a desplegar un gran operatiu per gaudir de les festes de Nadal. | Laia Solanellas
15 de novembre del 2023
Actualitzat el 17 de novembre a les 16:39h
El divendres 24 de novembre Reus donarà el tret de sortida a la campanya de Nadal2023, sota la marca "Reus és Nadal". Les activitats s'allargaran fins al 7 de gener, i la ciutat ha programat activitats, espectaclesd'animació als carrers i atraccions a l'aire lliure, tot amb l'objectiu de transformar la ciutat en un escenari màgic i festiu.

L'alcaldessa Sandra Guaita, la regidora de l'Agència de Promoció, Noemí Llauradó, el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens i representants de la Taula de Comerç de Reus han presentat tots els detalls i les novetats que s'han preparat per aquestes festes.

La plaça de la Llibertat, epicentre del Nadal a Reus


La campanya "Reus és Nadal" ocuparà diferents espais de la ciutat que es convertiran en escenarisfestius, plens de màgia. En aquest sentit, la plaça de la Llibertat, sense la pista de gel, serà un dels epicentres de les festes, amb l'espai "Un NadalRodó", on s'oferirà als visitants un viatgemàgic pel Nadal a través de boles de neugegants que mostraran moments clau de les festes a la ciutat.

En aquesta àrea també es duran a terme tallersinfantils, teatralització dels moments nadalencs, degustacionsgastronòmiques i regals de Nadal. Aquestes activitats tindran lloc des del 24 de novembre i fins al 24 de desembre,  ja que posteriorment, del 28 de desembre al 4 de gener, la plaça acollirà el campament dels patgesreials, amb la recollida de cartes.

També a la plaça de la Llibertat s'instal·larà una bola de llum de 12 metres de diàmetre que oferirà espectaclesdiaris de llum i música cada dia i cada hora, des de les sis de la tarda  i fins a les nou del vespre.

Altres places emblemàtiques de Reus com el Mercadal, Prim, Evarist Fàbregues, DoctorSabater, AntonBorrell, Raval de SantaAnna, així com els Mercats de Reus, seran els epicentresd'atraccióper a la població, amb els mercats de Nadal i d'Artesania, i la zona d'atraccions de firaires que canvia enguany d'ubicació i s'instal·larà a la plaçaAntonBorrell. La participació activa del sectorcomercial i la diversitat d'ofertes contribuiran a distribuir els visitants per tots els carrers i places de la ciutat.
 

La presentació s'ha fet a la plaça de la Llibertat de Reus. Foto: L.S.

Una encesa d'enllumenat espectacular


L'inici oficial a la campanya de Nadal a Reus es farà amb l'encesa de l'enllumenat, com ja és tradició. Serà el divendres 24 de novembre, a partir de les 18.30 hores a la plaça del Mercadal,  amb l'espectacle inaugural "Viatge de Nadal". L'espectacle, ideat i dirigit per Joan Carles Borrell i Carles Bigorra, comptarà amb la Llum de Nadal com a protagonista que guiarà els assistents fins a les 19.00 hores, moment de l'encesa oficial, tot i que no s'han volgut revelar més detalls per mantenir el factor sorpresa de l'esdeveniment.

Espectacles itinerants, tradicions i celebracions


La campanya "Reus és Nadal" manté la tradició dels espectaclesitinerants al centre de la ciutat, programant quatre espectacles de granformat que combinen les artsescèniques i la música. Amb títols com "ELIPSIÓN", "WONDERWOOL" i "ROBOBOPS", aquests espectacles es desenvoluparan els dies 6, 7, 16 i 23 de desembre, tots a partir de les 18.30 hores amb inici des del carrer Sant Joan.

Altres activitatstradicionals de Nadal a Reus inclouen la instal·lació del carrusel a la plaça del Prim, la representació dels RetaulesVivents al voltant de les Peixateries Velles i Fossar Vell els dies 22, 23, 25 i 26 de desembre a les 20.00 hores, així com la Festa de Capd'Any a la plaça del Mercadal, començant a les 23.30 hores i finalitzant a la una de la matinada.

Enfocament en el patrimoni local


Des de la campanya "Reus és Nadal", es posa èmfasi en la promoció del patrimoni local. Aprofitant els dies de descans, es recomana als visitants explorar espais com el GaudíCentre o el Pavelló dels Distingits de l'Institut PereMata, que tindran horaris d'obertura especial durant el pont de la Puríssima.

Per adaptar-se plenament a l'esperit nadalenc, l'Oficina de Turisme de la plaça Mercadal obrirà els dies laborables de 10.00 a 20.00 hores.

Els Reis d'Orient, els més esperats


Amb l'arribada dels Reis d'Orient, el 28 de desembre, la ciutat es prepara per rebre els Patges Reials a la plaça del Doctor Sabater. La recollida de cartes es realitzarà als CampamentsReials de la plaça de la Llibertat els dies 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener. A les 16.30 hores del 5 de gener, a la plaça d'Anton Borrell, tindrà lloc l'arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient, seguida de la Cavalcada a les 18.30 hores, que recorrerà els carrers de la ciutat amb l'estel com a guia, fins a l'ajuntament on Ses Majestats sortiran al balcó per rebre les claus de la ciutat.

Amb aquesta campanya, Reus es consolida com a destinaciódestacada per celebrar les festes de Nadal, amb activitats per a totes les edats i gustos, contribuint a fer brillar la ciutat en aquesta època de l'any. També es durà a terme una campanya de promoció i comunicació a les xarxes socials de Reus Promoció, i el programa es podrà consultar a reuspromocio.cat i reus.cat.