1 de 10
POLÍTICA

El Hard Rock torna a escena en la negociació dels pressupostos de la Generalitat

El PSC avisa el Govern que si no compleix amb l'aprovació del PDU del projecte Hard Rock serà "molt difícil" pactar els comptes del 2024

Terrenys on s'ha d'ubicar el complex de Hard Rock de Salou i Vila-seca. | Mar Rovira/ACN
per TarragonaDigital, Barcelona | 17 de novembre de 2023 a les 13:00 |
La portaveu del grup parlamentari del PSC, Alícia Romero, ha avisat el Govern de la Generalitat que si no compleix els compromisos de signar el conveni de la B-40 i d'aprovar el PDU definitiu per al Hard Rock serà "molt difícil" pactar uns nous pressupostos amb els socialistes.

En una roda de premsa al Parlament ha advertit l'executiu que aquests dos projectes, que ja estaven inclosos al pacte per als comptes del 2023, són "imprescindibles" i ha insistit que "quan es diu una cosa, s'ha de complir".


D'altra banda, Romero ha celebrat els resultats que els augura el CEO a les eleccions catalanes, amb fins a 45 diputats, però ha remarcat que no es poden confiar i que cal "seguir treballant".
 

El suport del PSC als pressupostos del 2024, en l'aire

Romero ha recordat que de moment els socialistes no han fet cap reunió formal per començar a negociar els pressupostos per a l'any vinent. En aquest sentit, ha explicat que tot i que van fer una breu trobada amb el Govern on la intenció de l'executiu era encetar converses, el PSC els va advertir que fins que no es complís els compromisos adquirits en els passats comptes no negociarien res.


"No posarem el carro davant dels cavalls", ha resumit Romero, que ha subratllat que si no hi ha "un compliment majoritari" de l'acord, serà "molt difícil" entrar a la negociació. Encara que la socialista ja ha admès que és "molt difícil" que en un mes i mig s'arribi al 100% de l'execució pressupostària prevista, sí que ha demanat que "una gran part estigui executada o com a mínim iniciada".

En aquest punt s'ha referit concretament al conveni de la B-40 i al PDU del Hard Rock, que van ser unes qüestions que ja van encallar les negociacions dels últims pressupostos. Ara els socialistes han advertit que són projectes "imprescindibles" per a ells i que mentre no es compleixi pactes com aquests estaran "a l'espera i amb certa desconfiança i incredulitat".


Un tercer projecte que estava inclòs al passat acord era la creació d'una comissió tècnica que permeti abordar el nou model aeroportuari després del debat suscitat per la possible ampliació de l'aeroport. Segons Romero no estan insistint tant en aquesta proposta perquè és un gest "molt més senzill".
Participació