1 de 10
SUCCESSOS

Assalt nocturn a la Casa Castellarnau de Tarragona: l'alarma no funcionava

Els fets van tenir lloc la matinada del passat 4 de novembre en l'immoble del carrer de Cavallers que acull la seu del Museu d'Història

La Casa Castellarnau està ubicada al carrer de Cavallers de Tarragona. | Jonathan Oca
per TarragonaDigital, Tarragona | 20 de novembre de 2023 a les 11:55 |
El passat dissabte 4 de novembre, de matinada, una persona va entrar a la Casa Castellarnau, seu del Museu d'Història de Tarragona (MHT), segons ha avançat el digital Porta Enrere i han confirmat fonts municipals. El citat mitjà ha explicat que l'assaltant va accedir a les instal·lacions del carrer de Cavallers després de forçar la porta d'una balconada que dona al carrer del Ferrers.

L'intrús va accedir a l'immoble i es va passejar per la planta noble perquè l'alarma d'aquesta zona no estava operativa per una avaria. En aquest sentit, l'individu no es va endur res de l'interior de la Casa Castellarnau i els investigadors treballen amb dues hipòtesis: un reconeixement previ a un robatori o una bretolada.


Tot i que hi ha càmeres de seguretat a l'immoble, aquestes van gravar imatges fosques i de poca qualitat, ja que l'única càmera amb visió nocturna també estava espatllada. Davant tot això, de moment no s'ha pogut identificar l'assaltant.
 

L'alarma de la segona planta obliga a fugir l'intrús

L'aventura de l'assaltant a la Casa Castellarnau va acabar quan va pujar al segon pis de l'edifici i va saltar l'alarma d'aquesta zona que sí que funcionava. Els conserges de l'edifici van ser els que van descobrir l'excursió de l'individu poques hores després, quan van detectar la porta de la balconada forçada.


En aquest sentit, els únics danys es van produir en la porta de la balconada. També es van revisar les càmeres de seguretat, però només es va confirmar l'assalt, ja que les imatges no van permetre la identificació de l'intrús.

Els agents de la Guàrdia Urbana que van personar-se al lloc dels fets van confirmar els danys, van acordonar la zona i van tractar el cas con un intent de robatori.
Participació