Atrapen un jove per estafar una persona vulnerable a Tarragona

Aprofitant una relació de confiança amb la víctima, li va aconsellar no presentar cap denúncia ni informar-ne a la família

Els Mossos van detenir el jove que havia estafat una persona vulnerable.
Els Mossos van detenir el jove que havia estafat una persona vulnerable. | Mossos d'Esquadra
29 de novembre del 2023
Actualitzat a les 9:13h
Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Tarragona van detenir dijous, 23 de novembre, un jove de 19 anys com a presumpte autor de dues estafesbancàries, dos delictes de falsificació de document públic i un de descobriment i revelació de secrets. També se li imputen un cas de furt i un delicte d'usurpació d'estat civil.

L'operatiu d'investigació va ser posat en marxa arran d'una denúncia que assenyalava que durant les nits dels dies 12 i 13 d'octubre, algú havia retiratdiners en efectiu de diversos caixers automàtics en vuitocasions mitjançant una targeta bancària sostreta.

Els mossos van descobrir que l'individu, després d'aconseguir 790euros en efectiu, va intentar retirar 2.400eurosmés en diverses operacions que l'entitat financera va denegar. Durant la investigació, es va constatar que la víctima era una persona particularment vulnerable.

Els agents van entrevistar-se amb la víctima, que va revelar que li havien sostret la cartera i que l'arrestat li havia aconsellat de no presentar denúncia ni informar-ne la família. Aprofitant la confiança de la víctima, l'arrestat va utilitzar el seu telèfon mòbil per accedir al codi de desbloqueig del dispositiu i de la targeta sostreta.

Després d'identificar-lo, els mossos van confirmar que l'home era la persona captada en diverses imatges mentre retiravadiners amb la targeta sostreta de la víctima. A més, va intentar fer servir la targeta per sol·licitar crèdits de fins a 3.000euros, operacions que li van ser denegades per falta de documentació.

L'arrestat va ser detingut dijous passat al voltant de les 17.30 hores i, dos dies després, va comparèixer davant el jutjat d'instrucció de guàrdia de Tarragona.