«Ens han enganyat»: els veïns de Lilla encara no han cobrat les indemnitzacions per les esquerdes

A l'octubre, el Ministeri de Transports es va comprometre a pagar 700.000 euros als afectats abans d'acabar el 2023

Gran i profunda esquerda al pati d'una casa de Lilla, pedania de Montblanc, amb el poble al fons.
Gran i profunda esquerda al pati d'una casa de Lilla, pedania de Montblanc, amb el poble al fons. | Núria Torres/ACN
19 de desembre del 2023
Actualitzat el 25 de març del 2024 a les 16:32h

Indignació a Lilla per l'incompliment de la promesa que va fer el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports (Mitma), Xavier Flores, a l'octubre. A 13 dies d'acabar l'any, els veïns i veïnes d'aquesta pedania de Montblanc encara no han cobrat les indemnitzacions per les esquerdes als veïns de Lilla, tot el compromís de fer-ho abans del 31 de desembre de 2023.

Glòria Rovira, l'alcaldessa del municipi, en declaracions a TarragonaDigital, assegura que a dia d'avui encara no han arribat els diners i dubta molt que es compleixi la promesa abans del termini que va fixar el ministeri.

En aquest sentit, el veïnat es mostra molest i enganyat, ja que una vegada més «no s'ha complert amb allò que s'havia promès». De fet, amb el canvi de ministre, ja es temia que el procés s'encallaria i els veïns asseguren que l'anunci del pagament que es va fer a l'octubre va ser «premeditat per evitar que durant la inauguració hi hagués una manifestació dels veïns reclamant les indemnitzacions».

Preocupació pel soroll

A banda del cobrament de les indemnitzacions, els veïns de Lilla es mostren preocupats pels sorolls que generen els centenars de vehicles que diàriament passen per l'A-27. «El panorama del poble ha canviat moltíssim per les obres i per l’imminent trànsit de vehicles», lamenta Rovira. Tot i la instal·lació de pantalles acústiques, Rovira afirma que «no son suficients» i que hi ha molta feina pendent abans de donar les obres per acabades.

Arxivat a