Repsol comença la parada amb més inversió de la seva història

Aquest dilluns 15 de gener la companyia ha iniciat les actuacions de manteniment i millora a la seva planta química de la Pobla de Mafumet

Les tasques de manteniment i millora de les instal·lacions de Repsol Química suposaran una inversió de 150 milions d'euros.
Les tasques de manteniment i millora de les instal·lacions de Repsol Química suposaran una inversió de 150 milions d'euros. | Repsol
15 de gener del 2024
Actualitzat el 25 de març a les 9:57h

Repsol ha començat aquest dilluns 15 de gener la parada de la planta de química derivada, durant la qual es faran tasques de manteniment i millora a les instal·lacions de la Pobla de Mafumet. La parada, que s'allargarà durant 52 dies, suposa una despesa de 150 milions d'euros, 50 dels quals en manteniment i 100 MEUR en inversions, principalment en matèria de seguretat, eficiència i infraestructures.



A la parada hi treballaran de mitjana 1.300 persones diàries, amb puntes de 2.300. En aquest sentit, cal sumar també els empleats fixes de la planta, uns 1.700 en total. Segons dades de l'empresa, els treballadors que participen en la parada hi destinaran conjuntament fins a 600.000 hores de feina.

El director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, destaca que fins a 140 persones es dediquen exclusivament a tasques de seguretat i prevenció "per garantir que no es produeixi cap accident".
 

Una reducció en les emissions de 104.000 tones de CO₂ anuals

L'aturada pluriennal de les unitats d'OPSM (Òxid de Propilè/Estirè Monòver) i derivats (poliols polimèrics, poliols flexibles i glicols) dins l'àrea de química derivada de Repsol suposarà 50 milions d'euros destinats a manteniment. Així, es revisaran un total de 675 equips, en què es realitzaran inspeccions reglamentàries i treballs de manteniment. També es revisaran 270 línies i 585 vàlvules de seguretat.

Pel que fa a les inversions, es posaran en marxa projectes per valor de 100 milions d'euros que milloraran l'eficiència energètica de les instal·lacions i possibilitaran evitar l'emissió de 104.000 tones de CO₂ anuals. Entre els elements que es canviaran hi ha la punta de la torxa d'estirè, que tindrà una menor emissió de CO2, així com una flama més petita i menys sorolls i vibracions.