Més de 165 empreses de l'Alt Camp s’han beneficiat dels ajuts del programa Kit Digital

La Cambra de Comerç de Valls ha canalitzat fins a 463.663 euros durant l’any 2024 i des del seu inici 715.726,00 euros.

El president de la Cambra de Comerç de Valls
El president de la Cambra de Comerç de Valls | Cedida
18 de gener del 2024
La Cambra de Comerç de Valls ha ajudat i assessorat a pimes i autònoms de la comarca en el seu procés de transició cap a la transformació digital gràcies al programa Kit Digital. La Cambra de Valls ha canalitzant fins a 463.663 euros durant l’any 2024 i des del seu inici 715.726 euros. A més, també s’ha assessorat i donat suport a agents digitalitzadors per tramitar les ajudes.

Amb la intermediació de la Cámara de España, la Cambra vallenca ha pogut gestionar els ajuts per les empreses del territori i els ha fet arribar a totes les interessades. En total s’han gestionat 321 acords des de l’inici del programa, i 238 durant l’anualitat 2023. En total se n’han beneficiat 168 empreses. Actualment, ja s’ha validat la justificació de més de 245 expedients.

El Kit digital és un programa d’ajuts del Govern Espanyol, gestionat per Red.es i finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation EU inclòs dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per impulsar les competències digitals de les empreses. Està dotat amb un pressupost de 3.067 milions d'euros i té l'objectiu de digitalitzar pimes i autònoms de tots els sectors productius a tot el territori nacional.

A més d’aquest programa, la Cambra ha gestionat d’altres Fons Europeus que han repercutit directament amb les empreses de la demarcació. De cara a la següent anualitat es continuarà tramitant. A més de la gestió també s’ha ofert assessorament a empreses per demanar-lo.

Inversió a la digitalització

Des de la Cambra de Valls també s’han gestionat els fons estructurals europeus del programa de suport a la digitalització de les empreses. A través del programa TIC Cámaras i Indústria 4.0 s’han donat ajudes a fons perdut per a inversions en digitalització. Se n’han beneficiat tres empreses de la comarca, amb més de 15.000 euros, en total.

Una de les empreses beneficiàries ha estat l’empresa familiar Buqs Fusta, especialitzada en la producció, fabricació i distribució de tota mena de productes relacionats amb la fusta, que ha aconseguit una subvenció de 10.000 euros per automatitzar els seus processos industrials.

La Cambra de Valls ha estat clau per agilitzar els tràmits i que l’empresa vallenca obtingués aquesta subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. Marcel·lí Morera, cap d’administració de Buqs Fusta, assegura que la Cambra ha fet una feina i gestió excel·lent per tal de poder beneficiar-se de l’ajut i recomana l’experiència a qualsevol empresa que vulgui avançar cap al futur i aprofitar els ajuts dels Fons Europeus.