Valls ja ho té tot a punt per a exercir de capital de les calçotades amb la Gran Festa de la Calçotada

L'esdeveniment de referència gastronòmic se celebrarà el diumenge dia 28 de gener de 2024 i s'espera la presència de milers de persones

Imatge de la roda de premsa d'aquest matí
Imatge de la roda de premsa d'aquest matí | Albert Oliva
23 de gener del 2024
Actualitzat el 24 de gener a les 8:30h
Tret de sortida a la Gran Festa de la Calçotada de Valls, que tindrà lloc el diumenge dia 28 de gener. Avui dimarts dia 23 de gener, la Cambra de Comerç, l'Ajuntament, l'IGP Calçot de Valls i els diferents patrocinadors de l'esdeveniment han donat a conèixer les principals novetats de la 42a edició.

La venda dels lots de degustació de calçots, que per segon any se situa a l’aparcament de la Cooperativa Agrícola, va a bon ritme i ja se n’han venut prop de 850 en la venda anticipada que s'estrena aquest 2024. En total, enguany s'han posat a la venda uns 4.000 lots.

2x1 al Museu Casteller

Els lots degustació de la Calçotada compten també amb una novetat important. Es tracta d'una oferta 2x1 del Museu Casteller que permetrà beneficiar-se de dues entrades al preu d’una. En total, l’organització distribuirà l’oferta 2x1 a tots els lots degustació de la Gran Festa, amb entrades que podran ser utilitzades per visitar el Museu fins l’1 de setembre.

El lot degustació de la Gran Festa de la Calçotada inclou, a més de les entrades al Museu Casteller, 12 calçots, una ampolla de cava Castell d’Or de 375 ml, una terrina de Salsa Calçotada de Salses Fruits, una ració de pa Cristallino d’Europastry, aigua, una taronja, postre «biscuit de taronja» de Fleca Cal Cesc i un pitet commemoratiu.

Els Figa Flawas, al concurs de cultivadors

Els Figa Flawas, els Amics de l'Autèntica Calçotada 2024, també seran presents a la Festa de la Calçotada signant i venent en primícia el seu nou disc La Calçotada a la plaça del Pati. A més, seran presents al concurs de cultivadors de calçots i faran de jurat.

Segons l'IGP Calçot de Valls, aquesta temporada es preveu arribar a la xifra dels 20 milions de calçots certificats amb IGP, amb un preu que es manté entre 18 i 20 cèntims per unitat.