El Carnaval de Torredembarra es prepara per a una edició de rècord amb més de 2.000 participants

L'esdeveniment se celebrarà del 8 al 13 de febrer

La presentació del Carnaval de Torredembarra es va fer aquest dilluns al vespre.
La presentació del Carnaval de Torredembarra es va fer aquest dilluns al vespre. | Anna F./Ajuntament de Torredembarra
23 de gener del 2024
Actualitzat a les 16:40h
Torredembarra celebrarà enguany un Carnaval de rècord, amb la participació de més de 2.000 persones, 20 carrosses i tres comparses. La d'enguany serà la 44a edició del Carnaval de Torredembarra i se celebrarà del 8 al 13 de febrer, segons es va revelar aquest dilluns 22 de gener durant la presentació de l'esdeveniment.

El regidor de Festes, Xavier Suàrez, ha explicat que el programa segueix el format ja consolidat d'altres anys, tot i que s'ha apostat per recuperar el divendres a la tarda com a data fixa per a la Rua Infantil, traslladar l'emplaçament del Concurs de Mascotes Disfressades de dissabte al matí a la plaça de Catalunya afegint al final un vermut carnavalero i avançar mitja hora la sortida de la Gran Rua de Carnaval de dissabte 10 de febrer (20 hores).

Un altre aspecte que ha destacat el regidor Xavier Suàrez, és la confecció per part de l'Ajuntament d'una nova carrossa destinada a Ses Majestat Carnestoltes, més a l'alçada de l'esdeveniment, així com la creació d'un jurat amb professionals de diferents àmbits (fusteria, moda o coreografia). De fet, les persones interessades encara poden presentar la seva sol·licitud fins al 28 de gener.
 

Una vintena de carrosses particparan en el Carnaval torrenc

Les carrosses de Torredembarra que participaran són: Ses Majestats Carnestoltes, ASR, La Cucanya, EKeSI, Los Too Locos, Estrambolicos 2.0, Els Animats, Alegría Carnavalera, Spaindereta, Colla Jordi's, La Ferralla i La Xatarra.

Així mateix hi haurà carrosses d'altres poblacions: Karallots del Vendrell, Carnavaleros del Vendrell, Tocats de l'ala (Roda de Berà), Alma de Carnaval (Banyeres del Penedès), La Disbauxa (Roda de Berà), La Jarana Any 24 (Roda de Berà), Ass. Carnaval Albinyana Any 24 i Los Tintineadores.

Finalment, hi participaran del Carnaval les comparses Associació La Matinada (Torredembarra), Torrembolics (Torredembarra) i Amics de la Nou (La Nou de Gaià).