El Carnaval Xurigué de Calafell arriba aquest 2024 amb canvis importants

El carnaval de Calafell tindrà enguany una nova rua i ha modificat l'horari de dues de les tradicionals

El Carnaval de Calafell 2024 incorpora importants canvis.
El Carnaval de Calafell 2024 incorpora importants canvis. | Ajuntament de Calafell
29 de gener del 2024
Actualitzat a les 12:15h
L'Ajuntament de Calafell ha presentat la programació del Carnaval2024, marcada per canvis significatius amb l'objectiu de millorarl'esdeveniment i captar un públic més familiar. L'alcalde del municipi, Ramon Ferré, ha explicat que les modificacions van en la línia de superar les "dificultats" que es van afrontar en les edicionsanteriors i poder establir horaris més racionals i coordinats amb altres municipis del Penedès Marítim.

Ferré ha especificat que els canvis "són una prova i, si veiéssim que no funcionen com esperem, faríem un altre plantejament", apuntant que "hi ha coses del nostre Carnaval que no acaben de funcionar, tant de coordinació amb altres municipis com d'horaris potser inadequats, i per això li donem un gir".

Les novetats del Carnaval Xurigué de Calafell

En aquest sentit doncs, un dels canvissignificatius és el del dia de la Rua del Poble. La tradicional rua de diumenge a la tarda al Poble es trasllada al divendres al vespre per reduir el temps de desplaçament per a les comparses i permetre la participació dels més petits.

També es trasllada la Rua de Segur de Calafelldissabte al migdia. Fins ara es feia divendres a la nit i amb aquest canvi es vol crear un ambient més familiar i fomentar la participació dels habitants. D'altra banda, la clàssica rua de dissabte a la nit a la Platja es manté inalterada.

Finalment s'incorpora una novarua el diumenge a la tarda a la Platja de Segur de Calafell: estarà dirigida al públicfamiliar, per evitar coincidències amb altres esdeveniments locals. Amb aquests ajustos, l'Ajuntament de Calafell pretén revitalitzar el Carnaval i millorar la seva coordinació amb altres celebracions dels municipis veïns.