Els comuns carreguen contra el govern de Tarragona: «Precaritza treballadores de serveis essencials»

El personal del servei d'intervenció socioeducativa, que atén infants en situació de risc, es mostra contrari al nou contracte

Els comuns han carregat contra el govern de Tarragona en roda de premsa.
Els comuns han carregat contra el govern de Tarragona en roda de premsa. | Cedida
31 de gener del 2024
Actualitzat a les 16:57h
En Comú Podem ha mostrat la seva preocupació per les protestes que el passat divendres 26 de gener va protagonitzar el personal del servei d'intervenció socioeducativa de Tarragona, que depèn de Serveis Socials. En aquest sentit, els comuns han denunciat que "no és un conflicte aïllat, sinó que es tracta d'una tendència que passa de govern en govern".

Cal recordar que el passat 26 de gener, el personal que dona suport a les famílies amb infants en situació de risc, es va manifestar a les portes del Palau Municipal en contra de la licitació del nou servei de prestacions professionals de personal educatiu. Segons els manifestants, el nou contracte portarà més precarització per als treballadors i treballadores.
 

"L'Ajuntament subcontracta serveis bàsics i essencials que hauria de prestar directament"

El portaveu dels liles, Jordi Collado, ha volgut solidaritzar-se amb la lluita del personal del serveis. En aquest sentit, ha assegurat que "l'Ajuntament subcontracta serveis bàsics i essencials que hauria de prestar directament i precaritza les treballadores. Hi ha una diferència abismal entre les condicions del personal de la casa i les subcontractes, el govern no pot mirar cap a un altre costat davant d'aquest fet".

"La nostra obligació és millorar les condicions de les treballadores, de les públiques i les subcontractes també", ha dit.
 

Denuncien que el nou contracte suposa un "ERO encobert"

Pel que fa al contracte en concret, consideren, igual que els sindicats que "comporta l'acomiadament de sis persones amb un ERO encobert, i per tant deixar de prestar servei a uns 50 menors".

En roda de premsa, En Comú Podem ha recordat al govern que van pactar una auditoria de contractació pública en la negociació de pressupostos i que encara no tenen notices d'això, emplacen al executiu a posar-se les piles.

Collado ha manifestat que "és intolerable que el govern tracti així a la gent que ha de cuidar dels nostres infants en situació risc i demana que aquesta mala gestió que es repeteix a diferents serveis essencials de l'ajuntament s'erradiqui".