1 de 10
Política

Impulsem el Penedès reclama la creació d'una regió policial del Penedès

Portaran una proposta de resolució en una vintena d'ajuntaments per demanar a Interior un desplegament «just» dels Mossos d'Esquadra en aquesta àrea

Impulsem Penedès vol una regió policial a l'àrea. | Adrià Costa
per TarragonaDigital, Penedès | 2 de febrer de 2024 a les 16:30 |
Impulsem el Penedès portarà en les pròximes setmanes una proposta de resolució en més d'una vintena d'ajuntaments de l'Alt, el Baix Penedès i el Garraf. La seva proposta té com a objectiu reclamar un desplegament "just" i "proporcionat" del cos de Mossos d'Esquadra a la comarca, segons han explicat en un comunicat.

Amb aquesta iniciativa, el partit aspira a aconseguir el suport dels plenaris municipals i a consolidar un front unitari per instar al Departament d'Interior de la Generalitat a destinar els recursos necessaris per igualar les condicions de seguretat a la vegueria del Penedès.


La proposta també vol impulsar la creació d'una Regió Policial del Penedès, seguint el model de les altres vegueries de Catalunya. Impulsem el Penedès assegura que actualment els Mossos d'Esquadra "no disposen dels mitjans i els efectius necessaris al territori", motiu pel qual també els "felicita i agraeix la tasca professional i eficient" que duen a terme malgrat les circumstàncies.

La vegueria del Penedès és l'única amb una presència de Mossos d'Esquadra inferior a la de la Policia Local, segons expliquen, i amb una dotació molt més reduïda en comparació amb altres demarcacions, com ara el Camp de Tarragona, Ponent o les Comarques Centrals, tot i compartir característiques similars i, fins i tot, tenir en alguns casos un nombre d'habitants més elevat.
Participació