Impulsem el Penedès reclama la creació d'una regió policial del Penedès

Portaran una proposta de resolució en una vintena d'ajuntaments per demanar a Interior un desplegament «just» dels Mossos d'Esquadra en aquesta àrea

Impulsem Penedès vol una regió policial a l'àrea.
Impulsem Penedès vol una regió policial a l'àrea. | Adrià Costa
02 de febrer del 2024
Actualitzat a les 16:40h
Impulsem el Penedès portarà en les pròximes setmanes una proposta de resolució en més d'una vintenad'ajuntaments de l'Alt, el Baix Penedès i el Garraf. La seva proposta té com a objectiu reclamar un desplegament "just" i "proporcionat" del cos de Mossosd'Esquadra a la comarca, segons han explicat en un comunicat.

Amb aquesta iniciativa, el partit aspira a aconseguir el suport dels plenaris municipals i a consolidar un front unitari per instar al Departament d'Interior de la Generalitat a destinar els recursos necessaris per igualar les condicions de seguretat a la vegueria del Penedès.

La proposta també vol impulsar la creació d'una RegióPolicial del Penedès, seguint el model de les altres vegueries de Catalunya. Impulsem el Penedès assegura que actualment els Mossos d'Esquadra "no disposen dels mitjans i els efectiusnecessaris al territori", motiu pel qual també els "felicita i agraeix la tascaprofessional i eficient" que duen a terme malgrat les circumstàncies.

La vegueria del Penedès és l'única amb una presència de Mossos d'Esquadra inferior a la de la PoliciaLocal, segons expliquen, i amb una dotació molt més reduïda en comparació amb altres demarcacions, com ara el Camp de Tarragona, Ponent o les Comarques Centrals, tot i compartir característiques similars i, fins i tot, tenir en alguns casos un nombre d'habitants més elevat.