Els municipis del Baix Camp lluiran les seves millors disfresses aquest Carnaval

Els programes d'enguany incorporen canvis en el recorregut i activitats perquè tots els públics puguin gaudir del cap de setmana del 10 i 11 de febrer

Per primera vegada, el Carnaval a l'Hospitalet de l'Infant lluirà a la plaça Berenguer d'Entença
Per primera vegada, el Carnaval a l'Hospitalet de l'Infant lluirà a la plaça Berenguer d'Entença | Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
06 de febrer del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 12:14h

El pròxim cap de setmana dels dies 10 i 11 de febrer, als diferents municipis del Baix Camp, la disbauxa, les disfresses i el confeti ompliran els carrers amb motiu dels actes de Carnaval 2024.

A més, els programes incorporen diverses novetats: des de canvis en el recorregut a noves entitats al capdavant de l'organització, passant per la recuperació d'actes tradicionals i incorporació d'activitats pensades per a infants i joves, o vermuts musicals, que se sumaran als altres àpats populars.

Relleu generacional i protagonisme musical a Cambrils

La primera novetat d'aquest 2024 ha estat que la Colla Jove substitueix la Nit d'Artistes com a organitzadors del Carnaval cambrilenc, que tindrà lloc entre el 9 i el 13 de febrer. Però encara n'hi ha més. Així mateix, per primera vegada, la rua tindrà un tram silenciós, pensat per a persones amb diversitats sensorials.

Enguany, la Reina del Carnaval arribarà divendres a la vila marinera, al Centre Cultural, un acte que substituirà el tradicional Plenari satíric i la presa de possessió, que fins ara es feia a l'Ajuntament. Després, continuarà pels carrers del municipi fins a la plaça de la Vila, on es farà el Parlament carnavalesc a les 19 hores.

L’endemà dissabte, a les 18 hores, s’iniciarà la rua de Carnaval al passeig Albert, fins a l'avinguda Horta de Santa Maria, i acabarà amb la Festa Jove a l’Ateneu Juvenil amb els DJ Toni, DJ Dimuca i DJ Osmi. El diumenge 11 de febrer a les 11.30 hores a la plaça Mossèn Batalla hi haurà l’espectacle “A tota màquina” amb la CiA Bitxicleta, i la guerra de confeti.

A més, enguany el programa s’ha ampliat amb un vermut musical al Parc del Pescador a partir de les 12.30 hores. El Carnaval de Cambrils 2024 tancarà amb l'enterrament de la sardina i la cerimònia de comiat de la Reina del Carnestoltes el dimarts 13 de febrer, que clourà amb una carretillada final de la Colla de Diables Cagarrieres.

Imatge d'arxiu del Carnaval de Cambrils recorrent els carrers de la vila Foto: Ajuntament de Cambrils

Riudoms: Carnaval per a tothom

El Carnaval torna a Riudoms entre els dies 8 i 11 de febrer amb un programa d'actes pensat per a totes les edats. El tradicional berenar de Dijous Gras que l'Ajuntament ofereix a l'alumnat de la llar d'infants i les escoles Beat Bonaventura i Cavaller Arnau obrirà un any més l'edició, en paral·lel al berenar i ball a la Llar de Jubilats.

El Rei Carnestoltes arribarà a les 17 hores en el marc de la Festa Familiar el dissabte 10 de febrer, a la plaça de l'Església. Els més petits podran anar a una sessió especial de L'hora del Conte a la Biblioteca Antoni Gaudí, amb un taller amb confeti (dissabte a les 11.30 hores) i hi haurà una festa jove la nit de dissabte amb el DJ Aleix Cano.

l'endemà diumenge es farà el concurs de disfresses i del ball infantil amb l'espectacle 'Tour Disco Show' al Pavelló Municipal d'Esports, seguit de la desfilada de disfresses. Finalment, diumenge a la tarda es tancaran els actes de Carnaval amb el Ball de diumenge de la sala multiús del Casal Riudomenc, que estarà amenitzat pel duet Velvet.

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant aposta pel lluïment de les disfresses

Aquest 2024, hi haurà novetats al Carnaval de l'Hospitalet de l'Infant, mentre que Vandellòs mantindrà els seus actes habituals. Per primera vegada, l'Associació de Penyes de Sant Roc han organitzat els actes carnavalescs de l'Hospitalet, i han recuperat la rua infantil per divendres 9 de febrer, a partir de les 17.30 hores, a la plaça Catalunya.

A més, la rua de dissabte modificarà el seu recorregut per tal que els balls de lluïment es facin a la plaça Berenguer d'Entença. També hi haurà sopar popular al poliesportiu i l'actuació de diversos DJ locals, i posteriorment es lliuraran els premis del concurs de disfresses.

Diumenge 11 de febrer es farà l'enterrament de la sardina, amb la rua mortuòria a càrrec de la Colla Jove i Colla Vella i tabalers del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant, i un vermut musical com a novetat.

A Vandellòs, la rua pels carrers del poble s'iniciarà divendres 9 de febrer a les 17 hores, des de la plaça Drs. Gil Vernet; i la del dissabte sortirà a les 18 hores des del camp de futbol, amb guerra de confeti, concurs de disfresses i sopar amb ball a càrrec de l’orquestra Aquarium. Consulta tots els actes de Carnaval de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant al programa d'enguany.

El Carnaval de l'Hospitalet de l'Infant trasllada enguany el lluïment dels balls a la plaça Berenguer d'Entença Foto: Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

La rua nocturna a Mont-roig i l'exhibició carnavalesca a Miami

Mont-roig del Camp i Miami Platja viuran els seus actes carnavalescs en paral·lel, amb el gruix dels actes principals concentrats en el cap de setmana, tot i que Mont-roig tancarà amb una sardinada popular el dimarts 13 de febrer. Més detalls del programa de Carnaval 2024.

El ball de parelles amb l'Orquestra Ebreband arrencarà la festa a Mont-roig a les 22.30 hores del divendres 9 de febrer i continuarà l'endemà, a partir de les 16 hores, amb la rua infantil -des de l'avinguda Catalunya- i el posterior ball infantil amb animació al Poliesportiu municipal. La rua nocturna de Carnaval s'iniciarà a les 22.30 hores i acabarà amb un ball de disfresses, seguint el mateix recorregut que els infants.

A Miami Platja, el Carnaval començarà amb un ball de disfresses, divendres a les 17 hores, especialment adreçat als nens i nenes del municipi. La rua del dissabte sortirà a les 18.30 hores des de l'avinguda Barcelona i obrirà la possibilitat a la ciutadania disfressada a afegir-se a la desfilada

El Centre Comercial l'Illa acollirà llavors l'exhibició de les colles i comparses, que després es traslladaran per fer el sopar de carmanyola i el ball de disfresses al Pavelló Municipal. El Casal d'Avis Sant Jaume també tindrà el seu propi concurs de disfresses diumenge a les 18 hores.

Celebracions avançades i particulars al Baix Camp

El municipi de la Selva del Camp ha sigut un dels més avançats del Baix Camp i ja va celebrar la seva tradicional rua el passat dissabte 3 de febrer. No hi va faltar la concentració de carrosses i comparses, el sopar de carmanyola ni diferents DJ locals omplint el Pavelló.

Amb tot, l'Ajuntament encara organitzarà l'enterrament de la sardina el pròxim 14 de febrer, en un acte que convida la població a vestir de negre o de ploranera per la crema del Rei Carnestoltes.

A les Borges del Camp, també es van avançar les disfresses carnavalesques una setmana, mentre en altres indrets del territori, el Carnaval se celebrarà únicament el dissabte dia 10. Per exemple, a Botarell, on la rua anirà acompanyada d'una súperguerra de confeti, un concurs de premis i una festa amb Disco mòbil 360; o Duesaigües, on la Rua de Lluïment sumarà també el Ball de Mascarots.