Oferta de feina: Salou busca 16 nous policies de cara a la nova temporada turística

Les persones aspirants poden presentar la sol·licitud fins a final de febrer

Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Policia Local de Salou.
Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Policia Local de Salou. | Ajuntament de Salou
06 de febrer del 2024
Actualitzat a les 12:53h
L'Ajuntament de Salou ha obert la convocatòria per a la incorporació de 16 agents interins a la Policia Local durant la temporada estival de 2024. En aquest sentit, l'objectiu és incrementar la seguretat i el servei a la ciutadania i als visitants en un municipi que és una destacada destinació turística.

Les sol·licituds es podran presentar fins a final de febrer, tant de manera presencial a l'Oficina d'Assistència al Registre de l'OAC de Salou com a través de la Seu Electrònica de l'ajuntament. Aquells que facin el tràmit de manera telemàtica gaudiran d'una bonificació del 10% en la taxa de la sol·licitud.
 

Les tasques que realitzaran els 16 agents

Els nous agents, que formaran part de l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials, dins del grup C, subgrup C1, es repartiran en dues àrees específiques. Sis d'ells seran assignats a tasques de policia de proximitat urbana, mentre que els 10 restants faran vigilància a les platges.

La funció d'aquests agents serà clau per garantir l'ordre públic i la seguretat, amb responsabilitats que inclouran l'assistència a la ciutadania, l'atenció a les víctimes, la regulació del trànsit, el compliment de les ordenances municipals relacionades amb el consum d'alcohol en l'espai públic, la venda ambulant i l'ús de l'espai públic.

Així mateix, col·laboraran amb altres forces i cossos de seguretat, alhora que també durant a terme tasques informatives.
 

Contractes de sis mesos per cobrir la temporada turística

L'Ajuntament de Salou pretén reforçar els serveis de trànsit, civisme, proximitat i assistència en les zones de platges, assegurant una atenció de qualitat tant per als residents com per als turistes que visiten Salou durant l'estiu.

Els contractes tindran una durada de sis mesos per cobrir tota la temporada alta turística, i el procés de selecció es durà a terme a través d'un concurs-oposició lliure, obert a tots els candidats que compleixin els requisits establerts. Per fomentar la igualtat de gèner, es reserva un 25% de les places (4) per a candidates dones.

El calendari previst per a la selecció d'aquests agents començarà amb la presentació de sol·licituds durant la segona quinzena de febrer, seguida de les proves de selecció a la primera setmana de març.

Els candidats seleccionats que ja disposin del curs de formació necessari iniciaran la seva tasca a partir de Setmana Santa. Aquells que no hagin completat la formació rebran un curs intensiu de 120 hores impartit per l'Escola de Policia de Catalunya, entre el 9 d'abril i el 6 de maig.
 

Els requisits que han de complir els aspirants

Els requisits per aspirar a les places inclouen la nacionalitat espanyola, ser major de 18 anys i no excedir l'edat màxima de jubilació, estar en possessió del títol d'ESO o equivalent, i complir amb les alçades mínimes establertes d'1,65 m per als homes i 1,55 m per a les dones, entre altres condicions.

L'alcalde Pere Granados ha destacat la importància d'aquest reforç per a la seguretat i el benestar tant dels salouencs com dels visitants durant la temporada estival, subratllant el compromís del govern local per oferir un servei de seguretat de qualitat.

D'altra banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Sebastià Domínguez, ha manifestat que Salou aposta per un model policial de proximitat, amb sensibilitat pel medi ambient, adaptat al nostre atractiu turístic i preparat per afrontar els reptes del segle XXI.