Comença el regnat del Javi i l'Ainara, el Rei i la Concubina del Carnaval de Tarragona

El Carnaval de Tarragona inicia aquest dimecres els seus dies grans amb la celebració de l'Entrada a la ciutat i la Gala del Rei Carnestoltes

El Javi Palacios i l'Ainara Zapata són el Rei Carnestoltes i la Concubina del Carnaval de Tarragona.
El Javi Palacios i l'Ainara Zapata són el Rei Carnestoltes i la Concubina del Carnaval de Tarragona. | Tarragona Cultura
07 de febrer del 2024

Tarragona entra de ple aquest dimecres 7 de febrer en la celebració del Carnaval 2024 amb l'Entrada a la ciutat del Rei Carnestoltes XLI, la seva Concubina XXVIII i els Sèquits. La cita serà a les 18 hores a la plaça Corsini, coneguda des d'avui mateix com a plaça de la Disbauxa i centre neuràlgic de la batejada com a Festa Major d'Hivern.

Javier Palacios (Rei) i Ainara Zapata (Concubina) seran els protagonistes de l'acte i rebran la vara de comandament de la ciutat que governaran fins al pròxim dimarts. El Rei i la Concubina faran la seva aparició a la plaça de la Disbauxa just després que acabi de sonar l'Amparito Roca del Carilló del Mercat Central.

Després de rebre la vara de comandament de la ciutat, el Rei i la Concubina pronunciaran el sermó, que asseguren "serà amb to amè i centrat en el Carnaval". Així mateix, com a inici del seu regnat a Tarragona, oferiran el seu primer ball de Carnaval.

Aquesta celebració a la plaça de la Disbauxa es tancarà com amb el nomenament del Boter d'Honor, que enguany s'endú el promotor musical i responsable de la Disfressa d'Or, Sergi Solís.
 

La Gala del Rei Carnestoltes i la Concubina

Tot seguit, el Rei Carnestoltes, la Concubina i els Sèquits es traslladaran al Teatre Tarragona, on oferiran la seva Gala, un acte que es va començar a celebrar l'any 2019. Serà un espectacle, en sessió doble a les 19.30 i a les 21.30 hores, ple de ball, sàtira i algunes sorpreses

Les comparses Aerodance i Cromatic Fusion, liderades pel Rei i la Concubina, posaran sobre l'escenari el bo i millor del seu repertori. Les entrades per l'espectacle estan exhaurides i es preveu un ple absolut en cadascuna de les dues sessions.
 

"És molt bonic que et triïn per representar el Carnaval de Tarragona"

El Javi Palacios és el Rei Carnestoltes d'aquest 2024. Té 29 anys i des de fa una dècada forma part de la comparsa Aerodance. En aquest sentit, explica que ser el Rei Carnestoltes XLI "és un orgull, perquè és molt bonic que et triïn representar el Carnaval de Tarragona". Assenyala que té alguns "nervis" per estar a l'altura del moment, però es mostra agraït per les mostres de suport i d'afecte que està rebent aquests dies.

Palacios comenta que "el Carnaval de Tarragona crea addicció, perquè és una família molt gran, començant per la teva comparsa, però arribant a les altres, generant-se una sensació d'estar a casa".

Sobre la Concubina, l'Ainara Zapata, assenyala que "hem tingut molta connexió i molt bona sintonia des del primer moment". Abans de ser triats Rei i Concubina per les seves comparses no es coneixien i el dos asseguren que es transmeten "molta pau i seguretat" quan estan l'un amb l'altre.
 

"És un honor i també una responsabilitat ser la Concubina del Carnaval"

L'Ainara Zapata té 18 anys i l'any 2013 va participar per primera vegada al Carnaval amb la comparsa Cromatic Fusion. Afirma que "és un honor ser la Concubina", alhora que destacat la responsabilitat que tenen de representar a tota la família del Carnaval de Tarragona, tot remarcant la feina de molta gent que hi ha darrere.

La jove Concubina del Carnaval anima els tarragonins i tarragonines a sortir al carrer aquest dimecres perquè "tenim moltes ganes que vegin el que hem preparat durant tants mesos. Hem treballat un espectacle que esperem que agradi molt". Un missatge que el Rei Carnestoltes XLI referma.

Zapata assegura que "no estic molt nerviosa encara, però crec que a partir de demà, quan ens donin la vara de comandament de la ciutat, crec que ho estaré una mica". En aquest sentit, s'ha mostrat satisfeta que a partir de l'any vinent hi pugui haver una Reina Carnestoltes si així ho decideix la comparsa guanyadora.