1 de 10
Alt Camp

Un poble de Tarragona té l'estàtua de Mazinger Z més gran del món

El monument fa més de 10 metres d'alçada i es troba a la urbanització Mas del Plata de Cabra del Camp, a l'Alt Camp

A la urbanització Mas del Plata hi ha una estàtua del Mazinger Z gegant. | Cedida
per Albert Oliva, Cabra del Camp | 7 de febrer de 2024 a les 11:34 |
Cabra del Camp, a l'Alt Camp, compta amb un dels espais més emblemàtics i singulars del Camp de Tarragona. Es tracta de la plaça Alfredo Garrigo, a la urbanització del Mas del Plata. Popularment, però, aquest espai és conegut com a plaça del Mazinger Z, a causa de l'escultura imponent que presideix la gran àgora.

Anualment centenars de persones de tota la demarcació visiten el lloc i es fotografien amb el personatge, una pràctica que ha comportat que aquesta urbanització de l'Alt Camp hagi traspassat fronteres.


L'estàtua va ser construïda enmig d'una pineda, pel promotor de la urbanització Mas del Plata, que l'any 1979 era coneguda com la Urbanització Mazinger. 

L'objectiu de la construcció d'aquesta colossal estàtua, que es diu que va costar un milió de les antigues pessetes (6.000 euros de l'època, que avui dia equivaldrien a més de 36.000 eurps) era atraure un públic familiar a la zona aprofitant el gran èxit d'audiència de Mazinger Z a Espanya.


Com a curiositat la plaça on està situat el Mazinger Z de Tarragona es diu Alfredo Garrido García, creador de la sintonia en castellà de la sèrie. L'any 2015 s'hi va organitzar una trobada de l'Associació d'Amics de Mazinger Z, en què el protagonista va descobrir una placa amb el seu nom.
 

Imatge de detall de l'escultura Foto: Cedida

 

Remodelació de la plaça

A causa de la gran afluència de visitants, la plaça i el seu entorn necessitaven una rentada de cara, una remodelació que reactivés i dinamitzés l'espai, ja que presentava un deteriorament  important. Per aquest motiu, a finals de 2021 es van iniciar les obres.


La remodelació va comptar amb un pressupost de 118.600 euros. Es tracta d'un projecte que es va subvencionar, parcialment, a través del PAM, i han servit per reordenar l'espai i aconseguir una convivència més cívica entre les famílies que viuen a la urbanització i els turistes que visiten la plaça, que sovint venen en moto i cotxes i calia donar una resposta als aparcaments.

Com arribar-hi?

Avui dia amb el Google Maps no hi ha pèrdua. Només cal indicar Estàtua Mazinger Z de Tarragona al cercador i s'arribarà a la mateixa esplanada on és. Cal tenir en compte que la urbanització Mas del Plata es troba fora del nucli de població de Cabra de Camp. Està a uns 30 minuts de Tarragona capital i una mica més d'una hora de Barcelona.
Participació