1 de 10
Emprenedoria

«Consolida't», el programa «far» a Reus per ajudar els emprenedors a continuar creixent

L'Ajuntament de Reus és l'únic de la demarcació que l'ofereix i està enfocat a consolidar les petites empreses en un dels moments «crítics» després de la creació

El programa preveu oferir entre 35 i 40 assessoraments. | L.S.
per Laia Solanellas, Reus | 7 de febrer de 2024 a les 12:18 |
D'ajuts i acompanyaments per al naixement de noves empreses n'hi ha per triar i remenar, però què passa quan se supera aquesta etapa inicial amb èxit? Amb la idea d'acompanyar els emprenedors en un dels moments "crítics" després de tirar endavant un projecte, neix el programa 'Consolida't', una eina enfocada a autònoms i petits empresaris per ajudar-los a continuar creixent a través d'assessoraments especialitzats.

Josep Baiges, regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement, ha presentat el nou programa en una roda de premsa a l'Ajuntament de Reus acompanyat del director dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball a Tarragona, Jordi Fortuny; el delegat del Govern, Àngel Xifré; una representant de les empreses formadores, Vanessa Troncho de T-Valley; i una de les empresàries participants en el programa, la modista creativa, Raquel Martí.

Un far en el camí de l'autònom

El programa 'Consolida't' —subvencionat per la Generalitat de Catalunya— vol esdevenir un far en el dur trajecte de l'emprenedoria. Tal com ha explicat el regidor Josep Baiges, "el naixement d'una empresa està molt ben acompanyat", però és a partir del "tercer any quan es produeix un moment crític per als emprenedors i faltava un suport específic. Vam veure que era possible oferir-lo a través d'aquest programa de la Generalitat on podrem donar assessorament molt personalitzat", una teoria que Vanessa Troncho ha confirmat.


"El programa recull l'essència que pretén ser la regidoria, que és estar al costat del sector empresarial. No s'han de sentir sols els qui tiren endavant una empresa a Reus" ha explicat Baiges. De fet, Reus és l'únic ajuntament de la demarcació de Tarragona que l'oferirà, és per això que s'ha fet una crida als autònoms perquè contactin amb el consistori i formin part d'aquest nou servei d'assessorament professional. Els interessats s'hi poden adherir anant a Redessa o a través d'aquest enllaç.

Una quarantena d'assessoraments

Així doncs, 'Consolida't' té previst oferir entre 35 i 40 assessoraments en aquesta primera edició gràcies als 28.500 euros atorgats pel govern català. Els emprenedors que s'hi adhereixin rebran un assessorament personalitzat gratuït a través de professionals on es treballaran les línies de negoci i l'estratègia a seguir en àmbits com la transformació digital, l'economia verda, les finances, el lideratge, el màrqueting i la comunicació, la innovació i fins i tot la internacionalització. En definitiva, ajudar a continuar creixent aquells autònoms que ja tenen un camí traçat, però es troben en un moment d'incertesa o pèrdua d'orientació quan miren al futur.

El període d'inscripcions ja s'ha iniciat i es mantindrà obert fins al pròxim mes de novembre. Serà al març quan s'iniciaran les consultories i formacions adreçades als autònoms i petits empresaris seleccionats.
Participació