1 de 10
Educació

FiraReus acollirà la 13a edició de la FIRST LEGO League amb 340 joves de la demarcació de Tarragona

Els participants intentaran resoldre un repte aplicant la tecnologia i les arts el pròxim dissabte 10 de febrer

Els participants intentaran resoldre un repte tecnològic i artístic a través de les peces de LEGO | Ajuntament de Reus
per TarragonaDigital, Àrea Metropolitana | 7 de febrer de 2024 a les 13:26 |
La Universitat Rovira i Virgili, a través de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), organitza la 13a edició de FIRST LEGO® League a la demarcació de Tarragona. Tindrà lloc dissabte 10 de febrer a les instal·lacions de Fira Reus.

Enguany, hi participaran en total 341 joves organitzats en 46 equips procedents de 20 centres educatius i entitats de la demarcació: 197 competiran a la categoria FIRST LEGO League Challenge (10 a 16 anys) i 144 ho faran a la modalitat FIRST LEGO League Explore (6 a 9 anys).


Els participants hauran de pensar i resoldre problemes reals a través de la investigació científica i, a banda, superar proves amb l’ús d’un robot construït i programat per ells mateixos. Amb l’objectiu que es converteixi en un esdeveniment territorial, la seu s’alterna cada any entre Tarragona i Reus.

El torneig compta enguany amb el suport de la Diputació de Tarragona, dels ajuntaments de Tarragona i de Reus, de la Fundació Reddis i de l’empresa IDIADA. L’Asociación Ingeniera Soy és l'entitat encarregada d'impulsar FIRST LEGO League a l’Estat espanyol.

Explorar les àrees STEM

La FIRST LEGO League és un esdeveniment en què la ciència, la tecnologia i la diversió són protagonistes alhora que promou entre el jovent el desenvolupament d'habilitats de pensament crític, experimentació i disseny creatiu, els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora.


En aquesta edició, el Desafiament Master PieceTM convida els equips a investigar com poden usar la tecnologia i les arts per ajudar a involucrar altres persones o incrementar la participació en una activitat que els agradi fer. 

Per exemple, el patinatge o col·leccionar monedes antigues. Exploraran la capacitat i possibilitats que ofereixen les àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) per inspirar el seu esperit innovador i la creativitat artística sense limitar la seva creativitat.

Els ajuntaments de Reus i Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili col·laboren en la 13a edició de la iniciativa Foto: Ajuntament de Reus


La iniciativa es basa alhora en els valors FIRST: descobriment, innovació, impacte, inclusió, treball en equip i diversió. Molts dels equips participants a la FLL Tarragona-Reus ja han superat una fase prèvia, anomenada microFLL. Es tracta de tornejos interns que s’organitzen a les escoles provincials per escollir els representants.

Diferents modalitats

En el cas de la modalitat Explore, el desafiament els portarà a elaborar un petit treball d’investigació en què desenvoluparan una solució al repte plantejat i prepararan un pòster d'equip amb el resultat de la recerca. 

A més, programaran i construiran una maqueta programable basada en peces LEGO® Education WeDo, definida i elaborada en la seva totalitat pel mateix equip que sigui capaç de superar algun repte definit per l’equip sobre la temàtica. El dia del torneig compartiran les seves idees, la maqueta i el que l’equip ha après, davant d’un equip de científics.


Els participants més grans, del FIRST LEGO League Challenge, es convertiran en aquesta ocasió en científiques, enginyeres i artistes i pensaran com a tal per elaborar un projecte d’innovació en el que identificaran una activitat que els apassioni, exploraran les formes en què les persones comparteixen els seus interessos, pensaran formes creatives de fer-ho utilitzant les arts com a guia, i dissenyaran i crearan una solució per ajudar les persones a aprendre sobre les seves passions

A més, dissenyaran, construiran i programaran un robot autònom utilitzant la tecnologia de LEGO MINDSTORMS per resoldre sobre un tauler oficial la major quantitat de missions proposades. El dia del torneig els equips defensaran els resultats del seu treball davant d’un jurat i posaran a prova el funcionament del seu robot davant d’àrbitres. 
Participació