1 de 10
Societat

Reus de dol: mor Francisco García, membre històric del PSC i president del Centro Cultural Extremeño

També va ser cofundador de l’Associació de Veïns del barri Juroca i president fundador del Consell de districte de la Zona V

L'alcaldessa i alguns regidors del Govern van visitar l'entitat en el marc de la setmana cultural extremeña de l'any passat | Cedida
per TarragonaDigital, Reus | 7 de febrer de 2024 a les 15:12 |
El grup municipal del Partit Socialista de Reus ha comunicat aquest dimecres 7 de febrer la defunció de Francisco García Guerrero, un dels militants històrics del partit i president del Centro Cultural Extremeño de la ciutat des de la seva fundació, l'any 1987.

Conegut com a "Paquito", va ser una persona clau en la integració de la comunitat extremenya a Reus. El primer secretari del PSC Reus, Andreu Martín, ha expressat que "deixa un llegat molt valuós gràcies al compromís que sempre ha tingut per lligar els nouvinguts de terres extremenyes amb la ciutat de Reus sense perdre el vincle amb els seus orígens”.


"Sempre ha omplert de vida el centre cultural, organitzant tota mena d'activitats", ha afegit Martin, qui també ha lamentat la pèrdua "d'un socialista de soca-rel, que sempre donava suport al partit".

Compromís comunitari i veïnal

Així mateix, Francisco García va estar molt vinculat al barri Juroca, sent el cofundador de l’associació de veïns l’any 1975 i va ser president fundador del Consell de districte de la zona V. Tot un exemple de compromís amb la ciutat, amb els reusencs i les reusenques i amb els extremenys i extremenyes.

Al capdavant del Centro Cultural Extremeño de Reus fins als seus últims dies, García ha mort amb 79 anys, després de lluitar contra una llarga malaltia. La cerimònia tindrà lloc divendres 9 de febrer, a les 9 hores al Tanatori.

Participació