Educació tancarà una línia d'I3 a La Vitxeta de Reus de cara al curs 24-25

La Generalitat reduirà a un sol grup argumentant que a la zona de l'escola no hi ha prou demanda d'alumnat per cobrir les places

L'Escola La Vitxeta ofereix formació d'educació infantil i primària
L'Escola La Vitxeta ofereix formació d'educació infantil i primària | Facebook / ZFA Arquitectura
08 de febrer del 2024
Actualitzat a les 9:34h
El departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya anunciava a la comunitat educativa de l'Escola La Vitxeta de Reus el tancament d'una de les línies d'I3 del centre. La justificació seria per la baixa demanda de places a la zona de la ciutat on està ubicada l'escola.

Així, com va avançar Canal Reus, de cara al pròxim curs 2024-2025, l'oferta passarà a ser d'un sol grup en el primer nivell d'educació infantil. Des d'Educació apuntarien que no hi ha un alumnat suficient assignat al centre.

En canvi, des de l'AMiPA de l'escola pública recalquen que "l'atractiu" és que són "comunitat d'aprenentatge" i, per tant, la crida a les famílies va més enllà de la seva zona de residència, gràcies al seu model educatiu. Amb tot, reduir una línia d'I3 suposaria retallades en el personal i podria iniciar un 'tancament' progressiu en altres línies de La Vitxeta.

Justificació i conseqüències

Segons ha detallat el mateix mitjà, el departament d'Educació també s'estaria plantejant eliminar dues línies més a l'Escola Sant Bernat Calvó i una altra a l'Escola General Prim. La informació se'ls hauria comunicat aquest dimecres 7 de febrer en una reunió amb la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Reus.

El tancament de les línies es justificaria per la baixa natalitat a la ciutat, per la qual s'han matriculat 224 alumnes menys que fa quatre anys, per tant, una desena de grups menys a les escoles, afegeix Canal Reus.

El comunicat va córrer ràpidament perquè la comunitat educativa de l'Escola La Vitxeta ja planteja mobilitzacions i reaccions en contra d'aquest tancament. Les intencions del Govern semblarien fermes aquesta vegada, tot i que la mateixa situació ja es va donar l'any passat i el 2015, però que es va frenar gràcies a la recollida de signatures i la cerca de famílies per inscriure's al centre.