Onada de robatoris als barris de Ponent de Tarragona: es plantegen patrulles veïnals

El president de l'AV La Floresta lamenta que «no veiem preocupació en les administracions», alhora que reclama més presència policial

Una furgoneta amb els vidres trencats al barri de la Floresta.
Una furgoneta amb els vidres trencats al barri de la Floresta. | Cedida
08 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:38h
Els veïns dels barris de Ponent de Tarragona comencen a estar farts de l'onada de robatoris i la inseguretat que es viu en aquesta zona de la capital tarragonina durant els darrers mesos. La paciència comença a esgotar-se i, fins i tot, es plantegen iniciar patrulles veïnals nocturnes per tal d'acabar amb aquests fets delictius.

En aquest sentit, el president de l'Associació de Veïns La Floresta, Miguel Cruz, manifestava a través de les xarxes socials el seu descontentament després d'un nou robatori, en aquest cas en una furgoneta aparcada al barri. En aquest sentit, Cruz explica que "no roben cada dia, però sí que hi ha incidents de manera regular".

El representant veïnal denuncia la situació que viuen no només a la Floresta, sinó en altres barris de Ponent, alhora que lamenta que "no veiem preocupació en les administracions". Cruz assegura que "no veiem presència policial, només tenim bones paraules".

Entre els delictes que els veïns dels barris de Ponent han denunciat, hi ha robatoris en interior de vehicle i trencament de vidres, robatoris de combustible en camions, actes vandàlics contra habitatges i entrades en cases.
 

"Hi ha falta d'informació i poca implicació"

Miguel Cruz explica que el passat mes de desembre van demanar una reunió d'urgència amb el govern municipal i els cossos policials per tal de tractar la qüestió, però la trobada no s'ha produït. En aquest sentit, explica que "si demanen una reunió d'urgència és perquè hi ha preocupació al barri, no és cap caprici". El president de l'AV La Floresta lamenta que "hi ha falta d'informació i poca implicació".

"Tot el que es va avançar en l'anterior mandat, ara s'ha perdut", afirma el representant veïnal, tot afegint que "si la feina s'estava fent bé, no calia fer canvis". Cruz explica que ara tot ha de passar pel regidor de barri i per la taula de seguretat de la FAVT, mecanismes que no són àgils en aquesta problemàtica.

Davant tot això, des de l'AV La Floresta es plantegen fer patrulles veïnals. "Si les coses no canvien, farem patrullatge nocturn, com van fer a Llevant, que al final els han escoltat".