Reus degusta el dilluns de Carnaval amb el mític Expo-Profit

Les colles ofereixen plats variats durant tot el matí a la plaça de Prim

Milers de persones no han faltat a la cita gastronòmica de Carnaval a Reus.
Milers de persones no han faltat a la cita gastronòmica de Carnaval a Reus. | L.S.
12 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:35h
Carnaval és temps de desenfrè i deixar els bons hàbits a banda i a Reus ho saben prou bé. Després de les rues del cap de setmana que han portat mal de cap a més d'un, el dilluns de Carnaval toca tornar a agafar forces per encarar els últims dies d'aquesta festa.
 

Això significa que toca Expo-Profit, un esdeveniment en què les colles que formen part del Carnaval de Reus ofereixen diversos plats variats fins al migdia i que atrau cada any la presència de milers de persones. Entrepans de calamars, creps, paella, 'migas', dolços i frànkfurts converteixen la plaçaPrim en l'epicentregastronòmic de la jornada.

La imatge del fum sortint per la plaça és gairebé ja icònica els dilluns de Carnaval, i sigui per fer un bon esmorzar o per endur-se el dinar, molts reusencs van a aquesta cita religiosament cada any. El bon temps i el festiu escolar han propiciat una bonaassistència a l'acte, tot i que cap al migdia el vent ha tornat a fer la guitza.
 

Les colles ofereixen plats diferents durant la jornada. Foto: L.S.

Els últims balls del Carnaval de Reus

Després de la bona menja, aquesta nit de dilluns toca el Ball de Mascarots, un concert que se celebra a la Palma de Reus a partir de les onze de la nit i fins a les dues de la matinada. El dimarts de Carnaval començarà el dol a la ciutat, amb la RuaMortuòria amb les despulles del Rei Carnestoltes i que arrencarà a les vuit del vespre des de la plaça del Castell.

El mateix dimarts, quan la rua arribi a la plaça del Mercadal, es farà la crema de Sa Majestat el rei Carnestoltes. Dimecres de Cendra tocarà acomiadar els dies de disbauxa, primer amb el Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts i després amb la cercavila i la crema del BraçIncorrupte.
 

Reus encara els últims dies de Carnaval. Foto: L.S.