1 de 10

Ciutadans de Bellvei reclama un servei per fer-se càrrec dels animals abandonats

El grup vol que l'Ajuntament disposi d'un centre per acollir-los

per Marc Guitart, 22 de març de 2022 a les 10:49 |

El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Bellvei vol que es posi en marxa un servei per fer-se càrrec dels animals abandonats. La formació taronja presentarà una moció al pròxim ple amb aquesta petició.

 

El portaveu del grup, Enrique Chicano, creu que ara mateix no es dona resposta a aquesta necessitat al municipi. «Quan un veí localitza un animal, l'Ajuntament no li dona cap solució més enllà de propostes improvisades i que no s’ajusten a la llei», critica Chicano. Una situació que «s'agreuja quan el consistori es troba tancat», afegeix el regidor.

 

Un centre per fer-se càrrec dels animals

La moció proposa que es redacti un protocol d'actuació per regular la recollida d'aquests animals. Igualment, demana que l'Ajuntament disposi d'un centre al municipi per fer-se càrrec dels animals. Com a alternativa, s'apunta que se signi un contracte perquè aquest servei el prestin entitats externes o ens supramunicipals.

 

Chicano ha recordat que, «segons marca la llei, el servei de protecció dels animals correspon als ajuntaments». Per això remarca que cal oferir un servei «de qualitat per garantir el benestar d'aquests animals perduts o abandonats».

Participació