1 de 10

La compravenda il·legal que es feia en un pàrquing de la Canonja

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Municipal amb 22 catalitzadors de cotxe en un maleter

per Albert Fuertes, 28 d'abril de 2022 a les 14:45 |

Dues persones van ser enxampades a la Canonja mentre estaven fent una venda il·legal. Tots dos van ser enxampats amb el cotxe ple de catalitzadors de diversos vehicles en un aparcament.

Uns fets que van ser descoberts per la Guàrdia Municipal de la Canonja i, posteriorment, els Mossos d'Esquadra en van practicar la seva detenció com a presumptes autors dels delictes de receptació i furt.

 

Detinguts el venedor i el comprador

Els fets es remunten a aquest passat dilluns. Pels volts de les quatre de la tarda, agents de la Guàrdia Municipal de la Canonja van veure en un pàrquing dos homes sospitosos. La patrulla va anar fins aquest punt en veure que estaven al costat d'un vehicle amb el maleter obert.

Els agents van fer diverses comprovacions amb els dos individus. Per aquest motiu van demanar suport als Mossos d'Esquadra, els quals van arribar ràpidament al lloc dels fets.

La sorpresa va ser quan van comprovar quines coses hi havia a l'interior del vehicle. Els policies van trobar un total de 22 catalitzadors de cotxe. En ser preguntats, els dos homes van explicar que havien quedat en aquell lloc perquè un d'ells volia comprar-li a l'altre els catalitzadors per un preu de 5.000 euros.

Una explicació que no va convèncer i, fetes les primeres comprovacions amb els catalitzadors, es van confirmar les sospites. Els agents van veure que els catalitzadors van veure que estaven tallats mecànicament pels dos extrems. A més, el venedor no va poder acreditar cap classe de documentació ni procedència lícita dels aparells.

Per aquest motiu, els mossos van intervenir els catalitzadors i van detenir el venedor per furt i el comprador per un delicte de receptació. I és que la venda d’aquest tipus d’aparell només es pot fer en establiments acreditats i amb la documentació pertinent. 

La venda fora del circuit legal es produeix quan els catalitzadors són furtats pels lladres que, amb una eina tipus radial, se situen sota els vehicles estacionats a la via pública i fan el tall de la part del catalitzador. A l’interior hi ha metalls considerats valuosos que els lladres venen posteriorment. A més, els danys que provoquen als vehicles són de consideració. 

Un cop detinguts els dos homes, de 28 anys, els mossos estan fent comprovacions amb els catalitzadors intervinguts per tal de comprovar la seva procedència. 

Els detinguts van passar ahir dimecres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Participació