1 de 10

La plantilla de BASF es mobilitza per desbloquejar les negociacions i tallen l'N-340

Els treballadors es concentren per exigir a l'empresa que desbloquegi les negociacions del pacte d'empresa

per Albert Fuertes, 7 de juny de 2022 a les 10:25 |

La plantilla de l'empresa BASF continua les mobilitzacions per forçar el desbloqueig del conveni col·lectiu. Una situació que es viu des del passat setembre, quan es va posar l'assumpte sobre la taula. 

Després d'una primera acció informativa a les portes de la planta de la Canonja el passat abril, aquest dimarts 7 de juny s'ha iniciat una mobilització per la carretera N-340 a Reus, fins a arribar a les portes de la companyia a la Canonja.

[tweet]1534060845432438785[/tweet]

Uns 200 treballadors de BASF s'han mobilitzat per reclamar un increment salarial que compensi la pujada de l'IPC del 2021 per tal de no perdre poder adquisitiu. 

L'acció ha estat organitzada pels tres sindicats amb representació al comitè d'empresa —UGT, CCOO i STR—, que han denunciat que des de la companyia «no hi ha voluntat negociadora». Els professionals demanen que l'increment de l'IPC del 2021 es recuperi en tres trams entre enguany i el 2024.

Les negociacions continuen bloquejades

A un quart de set del matí ha arrencat la marxa lenta des de davant de la ITV Reus, situada al punt quilomètric 1.155 de l'N-340. Una concentració que ha tallat el trànsit fins a l'arribada dels treballadors a l'accés principal de BASF, on s'ha fet una acció informativa al polígon per denunciar el bloqueig de les negociacions.

La direcció de BASF Española continua sense donar el braç a tòrcer i manté bloquejades les negociacions del pacte articulat d’empresa, una situació que comença a ser insostenible després de gairebé un any des de l’inici de les negociacions.

[tweet]1534064105107116035[/tweet]

Per aquesta raó, el comitè d'empresa ha iniciat aquesta mobilització per denunciar la situació i exigir a l'empresa que faci un pas endavant que permeti desencallar les negociacions.

En aquesta concentració, els secretaris generals de CCOO d’Indústria de Catalunya, José Antonio Hernández, i d’Indústria de Tarragona, José Manuel Martín, han acompanyat els treballadors i treballadores de BASF en aquesta mobilització per manifestar-los el ple suport del sindicat.

Imatge aèria d'una manifestació dels treballadors de la BASF
La plantilla de BASF es mobilitza pel desbloqueig de les negociacions del pacte d'empresa | Trànsit

Les principals reivindicacions

Una de les principals reivindicacions del comitè d’empresa és que la recuperació de l’IPC de 2021 es faci efectiva en tres trams (un 2 % el 2021, un 2,5 % el 2022 i un 2 % el 2023), a compte de 2024, per tal que la plantilla pugui anar recuperant el poder adquisitiu perdut.

CCOO recorda durant l’any 2021 la companyia ha incrementat les seves vendes un 25 % i ha aconseguit un rècord històric de beneficis. Uns beneficis que són fruit també de l’esforç i la dedicació dels seus treballadors i treballadores, i que haurien de revertir també sobre la plantilla. 

 

 

Participació