1 de 10

Tanquen temporalment la piscina municipal de Móra d'Ebre després de la mort d'un nen

L'infant, de 3 anys, es va ofegar a les instal·lacions aquest divendres a la tarda

per Antonio Ramos Llauradó, 2 de juliol de 2022 a les 14:10 |

L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha decretat dos dies de dol oficial i ha anunciat el tancament temporal de la piscina municipal després de la mort per ofegament d'un infant de tres anys aquest divendres. En aquest sentit, l'alcalde del municipi, Rubén Biarnés, ha explicat que encara es desconeixen les causes dels fets i que el consistori col·laborarà «en tot el que ens demanin les autoritats policials i judicials».

 

Els Mossos han obert una investigació per tal d'esclarir els fets que van tenir lloc aquest divendres a la tarda a la piscina municipal d'estiu de Móra d'Ebre. L'infant va ser atès inicialment pel socorrista de la instal·lació, amb el suport d'agents de la Policia Local, fins que van arribar els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), dues ambulàncies i un helicòpter.

 

Els sanitaris del SEM van practicar les maniobres de reanimació al nen, però no van poder fer res per salvar-li la vida.

 

Consternació al municipi ebrenc

El menor es trobava de pas amb la seva família per la capital de la Ribera d'Ebre, on estaven allotjats a casa d'uns familiars que resideixen a Móra d'Ebre abans de continuar un viatge. En aquest sentit, passaven la tarda a les instal·lacions municipals quan es va produir el tràgic succés. En aquest sentit, l'alcalde Rubén Biarnés ha apuntat que ha estat «un tràgic accident» que ha consternat el municipi.

 

La piscina municipal d'estiu de Móra d'Ebre, inaugurada l'any 2016, disposa de tres vasos amb una profunditat que va dels 0 metres fins a 1,65 metres. L'ofegament del nen s'ha produït al vas polivalent que és el de major profunditat. «Tant en aquest equipament com a la resta de les instal·lacions esportives municipals es compleixen escrupolosament les mesures de seguretat», ha afirmat el consistori.

 

L'alcalde de Móra d'Ebre, Rubén Biarnés, l'equip de govern municipal i tots els membres del consistori han volgut acompanyar els familiars de la víctima en el seu dol. De fet, una unitat de suport emocional i psicològic del SEM va atendre la família de la víctima mortal.

Participació