1 de 10

Vuit concerts i dues projeccions, el programa del 41è Festival de Música Pau Casals

L'edició d'enguany se centra en el vincle del Mestre amb el Vendrell

per Marc Guitart, 4 de juliol de 2022 a les 16:21 |

Tot a punt perquè el Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell comenci la seva edició número 41. Aquest dissabte 9 de juliol tindrà lloc el concert inaugural del certamen, que enguany se centra en el vincle entre el Mestre i la seva terra natal com a eix temàtic.

 

El concert inaugural anirà a càrrec del pianista Gabriel Cercano, acompanyat de la violinista Liza Ferschtman i Ivan Karizna al violoncel. Serà la primera de les vuit actuacions programades fins al 22 de juliol, a les quals cal sumar dues projeccions. Les entrades es poden comprar en aquest enllaç.

 

Bernard Meillat, director artístic del festival, destaca algunes de les actuacions que estan programades. Com la dels violoncel·listes Daniel Müller Schott (16 de juliol) i Edgar Moreau (21 de juliol). També la de Quartet Casals, que torna al festival 12 de juliol per celebrar la rehabilitació arquitectònica i renovació del Museu Pau Casals.

 

Concert especial a la plaça Nova

Per segon any seguit, el certamen reuneix membres col·laboradors del projecte Marlboro, com Alexander Janiczek i Lily Francis, i Jonathan Brown i Erica Wise. Els joves músics interpretaran obres de Bach, Beethoven, Mozart o Schubert en un concert molt especial el 19 de juliol a la plaça Nova.

 

Es mirarà de recrear així l'actuació que l'Orquestra Pau Casals va fer el 1927 al mateix lloc, dirigida pel Mestre. També l'església parroquial acollirà una de les actuacions, concretament la de l'organista Lorenzo Ghielmi el 15 de juliol.

 

Projeccions a l'Auditori del Tívoli

El que ja comença a ser un clàssic del Festival Pau Casals són les projeccions de gravacions antigues del Mestre. Se'n faran dues, els dies 11 i 18 de juliol a l'Auditori del Tívoli, i tractaran el lligam de Casals amb Puerto Rico. Serà el cinquè any que es fan aquestes projeccions gràcies a la tasca de la Fundació Pau Casals.

Participació