1 de 10

El Morell torna al carrer per celebrar amb tots els luxes la Festa Major d'estiu

La festa major de Sant Abdó i Sant Senén se celebrarà amb la recuperació de tots els actes tradicionals, així com concerts i molta festa

per Laia Solanellas, 15 de juliol de 2022 a les 06:00 |

«La cultura popular al carrer es podrà tornar a gaudir en els seus formats habituals, sense cadires i de forma itinerant pels carrers del nostre poble, amb la cercavila i el seguici al complet». D'aquesta manera el Morell anuncia que arriba la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén i que ho fa recuperant totalment la normalitat, amb un programa amb tots els actes i concerts que anirà des del 22 de juliol a l'1 d'agost.

 

El cartell i el lema escollits per aquesta festa major 2022 al Morell són tota una declaració d'intencions. 'Amb cara de festa' és el lema triat i el disseny, que no deixa ningú indiferent, s'ha encarregat als morellencs Pàkaru Estudi Creatiu. 

 

Es tracta d'un cartell interactiu que vol implicar la ciutadania amb la festa, fent una crida a penjar una fotografia a les xarxes socials amb ell. En la mateixa línia, també s'ha creat un domàs del Drac, també fet per l'estudi morellenc Debonatinta, i que es podrà adquirir per 3 euros a l'oficina del Centre Cultural.

Dues dones presentant un cartell.
El cartell vol implicar la ciutadania en la festa major. | Cedida
 

Eloi Calbet, alcalde del Morell, ha celebrat l'arribada d'aquests dies especials explicant que «podem tornar-nos a veure les cares, sense mascareta, i celebrar unes festes més convencionals com les que recordem d'anys passats».

 

Molta música per celebrar la festa al Morell

El programa d'actes de la Festa Major 2022 del Morell torna a mostrar tota la seva esplendor. Es recuperen actes com el sopar popular a la rambla el divendres 29 de juliol, les temptes de vaquetes el dissabte 30 i diumenge 31 de juliol o la Zeuzera Pyrina Resfrescant amb la guerra d'aigua el dia 30 a la tarda. 

 

 

El pregó enguany anirà a càrrec del reconegut actor Pep Plaza, el divendres 29 a les 20.30 hores. A partir d'aquest dia, el Morell es convertirà en una festa constant. Pel que fa als concerts, la música tindrà un pes important en la programació amb Xavi Sarrià i Roba Estesa com a plats forts, els quals actuaran el dissabte 30 de juliol.

 

El divendres 22 de juliol es farà també un concert de noves tendències a la plaça de la Font, i l'endemà la música la posaran The Gramophone Allstars Big Band i Soweto. Hotel Cochambre també actuarà després del sopar de divendres 29 de juliol, mentre que el dissabte 30 de juliol serà el torn de la Cobla Principal de Tarragona i l’orquestra Nova Saturno.

 

La música no s'aturarà i el diumenge 31 tocaran Dos Pájaros y mucho ruido ( un tribut a Serrat i Sabina) i el concert familiar de l'1 d’agost a la tarda, amb Lali BeGood. Tot plegat, gratuït i sense restriccions d’aforament.

 

Drac treient foc.
El Morell recupera tots els actes de cultura popular. | Cedida

Torna la cultura popular amb tota la seva esplendor al Morell

El seguici festiu recupera els carrers i ho farà amb tots els actes que eren habituals. «Teníem moltes ganes de tornar a programar aquestes activitats, i creiem que tota la ciutadania les rebrà amb els braços oberts», han assegurat les regidores de Cultura i Festes, Mònica Casas i M. Jesús Valldosera.

 

La cercavila pel Morell a càrrec de l'Embruix, el Ball dels Capgrossos petits, les vaquetes, el Seguici cerimonial amb tots els elements, el Ball de Sant Miquel i el correfoc o les matinades són només algunes de les propostes tradicionals que tornen amb tota la seva esplendor.

 

En definitiva, deu dies de Festa Major al Morell amb propostes per a tots els gustos per gaudir d'unes jornades especials i de l'estiu. 

Participació